„Havrani“ dostali v Nitre päť gólov, prehrali 2:5

  • Hokej / Šport
  • 9. januára 2013, 08:38
  • Autor:sita/ms

V 36. kole cestovali „havrani“ do Nitry, z ktorej po prehre 2:5 napokon odchádzali naprázdno. Už po dvoch tretinách viedli Nitrania 4:0. V poslednej časti Piešťanci strelili ešte dva góly, ale na zvrátenie výsledku to nestačilo.

Domáci sa do súpera pustili bez rešpektu a od začiatku mali viac z hry. V úvodných šanciach Nitry ešte brankár Tomek podržal svoj tím, ale v 8. min ťahal puk zo svojej bránky prvýkrát. V presilovej hre strieľal od modrej čiary Rais, brankár hostí neudržal puk a nekrytý Kováčik využil nedôraz obrany Piešťan – 1:0. Na 2:0 mohol o pár sekúnd neskôr zvýšiť Hrnka, ale sám proti Tomekovi neuspel. Dobrá kulisa videla pohľadnú akciu s gólovou koncovkou v 17. min. V druhej presilovej hre domácich využil výbornú prihrávku Königa pohotový Tománek a stav 2:0 vydržal až do prvej prestávky.
Druhá časť priniesla vyrovnanejší hokej so snahou hostí o skorigovanie skóre. Domáca obrana však nepustila nováčika do vyložených príležitostí. V 29. min hrali hostia presilovku a najmä v jej druhej časti výdatne zamestnali brankára Laca. Mišurove pokusy sa však neskončili gólom. V 34. min pridala Nitra tretí presný zásah. Dobre hrajúci štvrtý útok sa presadil zásluhou Hrnku, ktorý lišiacky spoza bránky zasunul puk za Tomeka. Kontaktný gól hostí mohol pridať Melichárek, ktorý si efektne poradil s domácim obrancom, no sám pred Lacom neuspel. Výbornú efektivitu presiloviek potvrdili domáci hokejisti aj v tretej početnej výhode. Rais v 37. min dorazil puk za Tomeka po neúspešnej akcii Ordzovenského.
Hostia do tretej tretiny vystriedali brankárov, Tomeka nahradil Ondrejka. V divácky nie príliš zaujímavej prvej polovici záverečného dejstva skóroval H. Ručkay, ktorý využil chybu domácich v rozohrávke. Svoj druhý gól v zápase pridal v 53. min obranca Rais, ten presnou a tvrdou strelou zakončil akciu Podstavka – 5:1. Gólovo úrodnú pasáž podčiarkol hosťujúci Melichárek, ktorý zblízka dostal puk do nitrianskej bránky, čím stanovil konečný výsledok.
Milan Klement (tréner Piešťan): "V prvých dvoch tretinách by som ťažko hľadal niečo pozitívne v našej hre. V tretej časti to už bolo lepšie, no zrejme to bolo spôsobené aj tým, že Nitra už trochu poľavila. Zo strany súpera to bol dobrý výkon, z našej nie."

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek