Mladá Piešťanka spôsobila autonehodu. Zranilo sa sedem ľudí

  • Šport
  • 5. decembra 2012, 09:03
  • Autor:

Pri čelnej zrážke dvoch osobných vozidiel na ceste I. triedy pred obcou Trakovice bolo v utorok popoludní zranených až sedem ľudí, z toho dve deti. Dve zakliesnené osoby museli hasiči vyslobodzovať z vraku vozidla pomocou hydraulických zariadení.

AKTUALIZOVANÉ. 18-ročná vodička z Piešťan viedla osobné auto Škoda Favorit v smere od Trakovíc na Bučany. Vo vozidle sa v tom čase nachádzali traja spolujazdci z Piešťan vo veku 14, 19 a 45 rokov. Vodička pravdepodobne neprispôsobila rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, na zasneženej vozovke dostala šmyk a prešla do protismeru. Tam pravou prednou časťou narazila do prednej časti oproti idúceho vozidla Renault, ktoré viedol 45-ročný vodič z Bratislavy. V vozidle Renault sa v tom čase nachádzali dvaja spolujazdci z Piešťan vo veku 16 a 41 rokov. Počas dopravnej nehody sa vodička Škody a jej 19-ročný spolujazdec zranili ťažko. Ďalší dvaja spolujazdci sa zranili ľahko. Alkohol u vodiča Renaultu zistený nebol, vodičke Škody bola odobratá krv na zistenie prítomnosti alkoholu. Na vozidlách vznikla celková škoda päť tisíc eur. Príčiny a okolnosti dopravnej nehody polícia vyšetruje.
Príslušníci HaZZ prostredníctvom hydraulických vyslobodzovacích zariadení začali vyslobodzovať zakliesnené osoby z vraku vozidla, pričom im súčasne poskytovali predlekársku prvú pomoc nasadením krčných límcov, chrbticovej dlahy a fixáciou dolných končatín. Po vyslobodení z vozidla odovzdali zranené osoby do starostlivosti zdravotnej služby a asistovali službukonajúcim lekárom. Ďalším účastníkom nehody bola poskytnutá predlekárska prvá pomoc vo forme ošetrenia tržných rán, nasadenia krčných límcov a poskytnutia tepelnej izolácie. Sanitky ich previezli na vyšetrenie do Fakultnej nemocnice v Trnave.
Miesto udalosti bolo vytýčené svetelnými kužeľmi, havarované vozidlá boli zabezpečené proti vzniku požiaru a ďalšiemu úniku prevádzkových kvapalín. Na miesto udalosti sa dostavili príslušníci polície. Počas vykonávania záchranných prác bola štátna cesta č. I/61 uzatvorená a miesto udalosti osvetľované osvetľovacím agregátom. Po príchode odťahovej služby pomohli príslušníci pri naložení havarovaného vozidla.
"Hasiči zakliesneným osobám súčasne s vyslobodzovaním poskytovali predlekársku prvú pomoc nasadením krčných límcov, chrbticovej dlahy a fixáciou dolných končatín. Po vyslobodení z vozidla ich odovzdali do starostlivosti zdravotnej záchrannej služby a asistovali lekárom," povedal hovorca trnavských hasičov Marián Hruška.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel