Zapáliť fiktívnu sviečku môžete aj kliknutím myšou

  • Spravodajstvo
  • 6. novembra 2012, 12:25
  • Autor:jk

Pravdepodobne ste nestihli na Dušičky počas sychravých a usmoklených dní navštíviť všetky hroby svojich príbuzných, priateľov a známych. Avšak ešte stále máte dosť času zapáliť pomyselnú sviečku či položiť imaginárnu kyticu na hrob blízkemu človeku. Stačí na počítači kliknúť myšou…

Portál www.cintoríny.sk na Slovensku oficiálne funguje od roku 2008 a pokrýva väčšinu našich miest a obcí. Od doby svojho vzniku zaznamenal 159 tisíc zapálených sviečok a 60 tisíc položených kvetín. Doba horenia sviečky ako i umiestnenia kytice je nastavená na 48 hodín. Firma prevádzkujúca webovskú stránku služby nespoplatňuje, platia jej samosprávy za geodetické zameranie a elektronizáciu cintorínov.
Vyhľadávanie zomretých na webovskej stránke je pomerne jednoduché: Treba zadať mesto alebo obec, čo najpresnejšie priezvisko alebo meno, a kliknúť na tlačítko hľadať. V tabuľke „výsledky vyhľadávania“ sa zobrazia všetci zomretí spĺňajúci zadané kritériá. Podľa dátumov narodenia a úmrtia sa dá presne určiť hľadaná osoba. Následne sa zobrazí ďalšia strana s podkladovou digitálnou mapou cintorína a tabuľkou s formulárom hrobu. Vyrolujú sa základné dáta –o aký typ hrobu ide, jeho číslo,počet zomretých v hrobe, či dátum uloženia posledného nebožtíka.
Na prechádzku virtuálnymi cintorínmi vás pozývame v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín