Odpočívadlo po rekonštrukcii otvorili pre motoristov

  • Spravodajstvo / Región
  • 29. októbra 2012, 11:35
  • Autor:sita/red(i)

PIEŠŤANY/ČERVENÍK – Diaľničné odpočívadlo Červeník na diaľnici D1 v smere do Bratislavy po kompletnej modernizácii dnes otvorili pre motoristov. Odpočívadlo má zvýšenú kapacitu vozidiel, oddychovú zónu s lavičkami a prístreškami, fit zónu s prvkami na cvičenie a ďalšie drobnosti, ktoré majú spríjemniť cestovanie po diaľnici.

Jeho modernizácia stála 814-tisíc eur, dodávateľom bola spoločnosť Alpine Slovakia. Na odpočívadle je miesto pre štyridsať kamiónov, 53 osobných vozidiel a päť autobusov.
Generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Milan Gajdoš pri otvorení povedal, že ide o pilotný projekt z pripravovanej obnovy odpočívadiel na najstarších úsekoch diaľnic. Diaľnicu v úseku Trnava – Hlohovec stavali v rokoch 1978 – 1983. ,,V tom čase bola intenzita a štruktúra dopravy iná, požiadavky a očakávania motoristov sa medzitým zmenili,“ povedal Gajdoš. Dodal, že už o niekoľko dní začne rekonštrukcia odpočívadla Červeník 2, ktoré je na druhej strane diaľnice v smere do Žiliny. NDS momentálne investuje aj do obnovy hraničných vstupov na Slovensko na diaľnici D2 v Brodskom a Čunove, kde v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch pribudnú informačné centrá pre motoristov. Do konca roka majú byť hotové čerpacie stanice pohonných hmôt na diaľnici D1 na odpočívadlách Sverepec a Malý Šariš z oboch strán. Na budúci rok je naplánovaná modernizácia oboch odpočívadiel Sekule na D2.
Národná diaľničná spoločnosť vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek