Evu Kostolányiovú pripomenie koncert aj výstava fotografií

  • Spravodajstvo / Región
  • 29. októbra 2012, 07:14
  • Autor:sita/red(i)

PIEŠŤANY/TRNAVA – Koncert pri príležitosti nedožitých 70. narodenín speváčky, tanečnice a herečky Evy Kostolányiovej sa uskutoční v nedeľu 4. novembra v Divadle Jána Palárika v Trnave. Život a tvorbu jednej z legiend slovenskej populárnej hudby pripomenú Art Music Orchestra, Zdeno Sychra, sólisti orchestra a súčasníci Evy Kostolányiovej

Len o niekoľko dní neskôr, 15. novembra, bude v Západoslovenskom múzeu v Trnave otvorená výstava fotografií Eva Kostolányiová v čase. Výstava predstaví Evine profesionálne portréty, reportážne fotografie z vystúpení a súkromné fotografie z archívov priateľov populárnej speváčky. Okrem známych fotografií rôznych autorov budú vystavené aj doteraz nezverejnené snímky fotografky Zuzany Mináčovej. Eva Kostolányiová sa narodila v Trnave 2. novembra 1942, predčasne zomrela 3. októbra 1975.
Svoju kariéru začala ako tanečnica v SĽUK-u, kde pôsobila štyri roky. Pokračovala ako tanečnica a speváčka vo Vojenskom umeleckom súbore kapitána Nálepku. Od roku 1968 sa už živila spevom. Začínala v kapele Ľuba Beláka, od roku 1970 spievala v orchestri Braňa Hronca, pôsobila aj v skupine Modus a založila si aj vlastnú skupinu Hej. Okrem hitov akými boli Až bude pokosená tráva, Keď si sám či Poď so mnou sú dodnes známe jej duetá s Michalom Dočolomanským Smoliar, Haló tam a ďalšie. Nahrávala v rozhlase, vystupovala v Slovenskej televízii a zúčastňovala sa na hudobných festivaloch doma aj v zahraničí. V mladom veku Evu Kostolányiovú zasiahla zákerná choroba, nerovný boj s ňou po troch rokoch prehrala.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel