V Piešťanskom týždni pripravujeme

  • Spravodajstvo
  • 28. septembra 2012, 13:35
  • Autor:red

„Konečne piatok,“ povzdychnú si viacerí pracujúci, ktorí sa tešia na víkend. S posledným pracovným dňom vám pravidelne prinášame na stránke Piešťanského týždňa témy spracovávané redaktormi vášho-nášho periodika. Nahliadnite do redakčnej kuchyne:

Smrť chodila po horách Modrovej
Aj takýto titul by mohol mať článok o Modrovanovi Vladimírovi Lackovi, ktorý v stredu popoludní zahynul  v lese po tom, čo sa na neho zrútil vypílený suchý strom, uviaznutý v korunách stromov. O dva týždne by mal 56 rokov. Za dobrým chlapom, ktorý sa staral roky o svoju imobilnú matku a celý život chodil do lesa po drevo aj so svojím starým nákladným autom a pozvážal palivové drevo aj svojim kamarátom a susedom,  plače celá Modrová. Namiesto hodovej zábavy tam budú mať v sobotu pohreb…

Rozhodli o zbúraní školy na Trajane
Piešťanskí mestskí poslanci sa stretli na ďalšom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Rozhodli, že už nebudú hľadať záujemcu o školu na Trajane, ale ju dajú zbúrať. Na mieste by mohol v budúcnosti vyrásť parkovací dom, prípadne túto plochu by poslanci ponechali pre zeleň. Mestská dvadsať päťka rozhodla o vyhlásení obchodnej súťaže na predaj pozemku v lokalite Bodona, ale aj bývalého kultúrneho domu v Kocuriciach.

Jazdím až na hranu
Pomenší chlapík, útlejšia postava, pohľad akoby upretý do neznáma, nenápadný, ale o to srdečnejší.  V Londýne na paralympiských hrách pre Slovensko získal spolu so svojim pilotom cennú bronzovú medailu. Vladimír Jankovjak z obce Ostrov.

Na prijímačkách aj o Oktoberfeste
"Nebojte sa, len poďte ďalej, my nehryzieme." vyzýval rektor Vysokej školy Goethe Uni Bratislava Juraj Stern potencionálnych poslucháčov Fakulty cestovného ruchu, ktorí s napätím čakali na prijímačky, ktoré sa začali minulý týždeň vo štvrtok ráno. Potencionálni poslucháči  museli  odpovedať na všelijaké skúmavé otázky členov komisie.

Storočná Vrbovčanka Mária Sabová miluje cukríky
Ak sa chcete dožiť sto rokov, odsťahujte sa do Vrbového. Počas šiestich rokov sme tu zaznamenali až piatich viac ako storočných obyvateľov. Po Viole Rákayovej, ktorá sa dožila 103 rokov a zomrela dva dni po sfúknutí narodeninovej torty, storočnom už nebohom Jánovi Sudorovi, 106-ročnej Anne Balášovej, sa krásneho jubilea s desiatimi krížikmi dožil v roku 2011 sympatický deduško – Anton Kuník. A v piatok 28. septembra  2012 oslávila sto rokov Mária Sabová, rodená Didalová. Vrecká jej zásterky sú vždy plné cukríkov.

Otvorili novú divadelnú sezónu
Po divadelných prázdninách sa opäť herci postavili na piešťanské dosky, ktoré znamenajú svet. Herci prvej divadelnej scény u nás otvorili novú – 32. sezónu prostredníctvom hry plnej britského humoru – Kvarteto.

Piešťanskí veteráni na svetovej regate
Piešťanský veslársky veteráni zápolili v medzinárodnej konkurencii na neoficiálnych majstrovstvách sveta veteránov vo veslovaní „World Rowing Masters Regatta 2012“ v  Duisburgu. V dejisku šampionátu sa stretlo bez mála 3 tisíc veslárov zo 44 krajín sveta, medzi nimi bola aj  Slovenská výprava z Piešťanského veslárskeho klubu.
Z desiatich Piešťancov  síce nik nesiahol na medailové umiestnenie, no v silnej konkurencii veslárov z celého sveta, predovšetkým z Nemecka, Ruska a Švédska svojimi výsledkami ukázali, že majú ešte čo zlepšovať.

ŠHK 37 Piešťany – HKm Zvolen
Skóre vyrovnaného duelu otvoril v 6. min z brejku domáci S. Saliji, ktorého našiel na červenej čiare Nemec. Ešte predtým si však brankár Tomek aj so šťastím poradil s pokusmi Škvaridla. Zvolenská odpoveď na seba nenechala dlho čakať a Brabenec po kombinácii prvého útoku do odkrytej bránky Piešťan vyrovnal na 1:1. V 11. min využil domáci tím presilovú hru, keď nahodený puk pretlačil za gólmana Šimka Melichárek. Zvýšiť mohli Otčenáš aj H. a J. Ručkayovci, no zahrmelo na opačnej strane. V 15. min Tomeka prekvapila ľahká strela a puk do bránky poľahky dopravil Podkonický.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava