JE VÝHODNÉ PLATIŤ MENEJ…!

  • Spravodajstvo
  • 21. augusta 2012, 15:11
  • Autor:inz

Áno, prozaická a pravdivá veta…
a týka sa každej oblasti života. Chceme, a dá sa ušetriť na potravinách, na oblečení, na cigaretách alebo aj na pive… Ale najviac sa dá ušetriť tam, kde to väčšina z nás ani nečaká. Je to taktiež prozaické – je to o bývaní, o poplatkoch za bývanie, o poplatkoch za energie.

Minimalizácia nákladov
Už aj na Slovensko prichádza jeden z mála pozitívnych trendov zo západu – sledovanie a minimalizácia nákladov za bývanie. Všetci si určite spomenú alebo ešte stále majú aktuálnu skúsenosť s ústredným dodávateľom tepla, teplej vody, či so starým plynovým kotlom. Pre tých, ktorí hľadajú moderné a kvalitné bývanie so zameraním na úsporu energií dávame do pozornosti mnohým už dobre známy projekt „BYTOVKY TREBATICE“.
Tretí bytový dom v Trebaticiach
Sympatické byty (aktuálne sa dostavuje už tretí bytový dom) ponúkajú veľa užitočných riešení s pozitívnym vplyvom na mesačné platby za byt a bývanie. Základným pasívnym prvkom je kvalitná konštrukcia stavby a zateplenie – vo vysokej kvalite, žiadny „ofuk“… (ako to vidíme všade navôkol).Stavba pozostáva z  30 cm vonkajšej tehly „Porotherm“ a je doplnená 10 cm zateplením použitím Nobasilu. Hlavným aktívnym prvkom energetických úspor je vlastný kondenzačný plynový kotol –  samostatný  pre každý byt. Sami si tak regulujete teplotu vo Vašom byte, ohrev teplej vody v čase, kedy Vy potrebujete a to bez ohľadu na aktuálny mesiac v kalendári, či náladu a ochotu údržbára bytového družstva, keď sa náhodou v septembri ochladí…
Zaplatíte iba to, čo sami miniete,…
…žiadne iné straty na potrubí a iné nezrovnalosti vo vyúčtovaní. Plynom samozrejme môžete aj variť, takže platby za elektrinu budú len za chladničku, TV, počítač, rôzne nabíjačky a samozrejme osvetlenie. Aj tu však na Vás čaká úspora. Partner projektu – predajňa DOMOSS Piešťany venuje každému bytu sadu úsporných žiaroviek a žiariviek. Takže naozaj úspora na každej strane. Na našej stránke www.bytovkyterbatice.sk si môžete prečítať vlastnú skúsenosť obyvateľa prvého bytového domu, Vladimíra Hornáčka, ako aj reálne porovnávacie tabuľky energií.
Keď k týmto úsporám za energie prirátame nízke miestne poplatky a dane, parkovacie miesto v cene každého bytu, nižšie platby za vodu a odpad, je táto ponuka kompletne vybaveného bytu v Trebaticiach bezkonkurenčná v celom našom piešťanskom regióne. A nakoniec, z tretieho bytového domu sú voľné už len tri byty z jedenástich… Viac na www.bytovkytrebatice.sk.
Je lepšie bývať vo vlastnom alebo v prenajatom…?
To je večná dilema mladých začínajúcich rodín. Mnohí sa obávajú najmä z finančných dôvod urobiť rozhodný krok a zabezpečiť si vlastné miesto na bývanie – svoj vlastný byt. Dlhodobý prenájom však nemusí byť to správne a lacnejšie riešenie, počítajte s nami: bežný prenájom 3-izbového bytu v Piešťanoch spolu s energiami stojí dnes 400 eur. Je to bežná cena za skôr starší byt. Poviete si, je to veľká položka, takže na vlastné bývanie bude lepšie zabudnúť…
Ale opak je pravdou. Ak si vezmete hypotéku napríklad na 60 000 eur v ktorejkoľvek banke, máte do 35 rokov a bežný príjem, vaša splátka bude okolo 250 eur, možno ešte menej (záleží od vašej bonity). No a platby za energie pri dobrej novostavbe môžu byť maximálne 100 eur. Spolu je potom váš mesačný výdavok 350 eur. Teda ešte 50 eur mesačne a bývate vo vlastnom!

DOMOSS – stabilný partner
Stabilným partnerom projektu Bytovky Trebatice je predajca DOMOSS Piešťany. Ten venuje pri kúpe bytu novým majiteľom šek v hodnote 700 eur na nákup ľubovoľného tovaru vo všetkých svojich predajniach.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav