Cibulková v New Havene do osemfinále proti Petkovicovej

  • Šport / Tenis
  • 21. augusta 2012, 09:36
  • Autor:SITA/red

NEW HAVEN/PIEŠŤANY – Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako šiesta zvíťazila v pondelňajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA New Haven Open at Yale v americkom New Havene (Premier, dotácia 637 000 USD, tvrdý povrch Deco Turf II vonku) nad Španielkou Anabel Medinovou-Garriguesovou za 112 minút 7:5, 6:3.

V prvom sete pritom prehrávala 0:4. V druhej časti dosiahla napokon rozhodujúci brejk v šiestom geme. Tridsaťročnej 30. hráčke svetového rebríčka sa revanšovala za viac ako tri roky starú prehru z Miami a v bilancii zo vzájomných duelov upravila na 3:1.

Dvadsaťtriročná Cibulková, 13. v renkingu, bude v osemfinálovom 2. kole hrať s nemeckou rekonvalescentkou Andreou Petkovicovou (43. bola však už aj na 9. pozícii). So smoliarkou tejto sezóny absolvuje premiérový vzájomný súboj. Dvadsaťštyriročná štvrťfinalistka troch vlaňajších grandslamových podujatí Petkovicová najprv nútene pauzovala štvrť roka od januára pre únavovú zlomeninu v krížovej oblasti chrbtice a potom si zranila nohu 26. apríla na antuke v Stuttgarte len štyri dni po návrate. V máji podstúpila operáciu poškodených väzov v pravom členku, zákrok vykonal na základe odporúčania lekára futbalovej reprezentácie Hansa-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta Ulrich Stöckle v Tübingene. Nemka s balkánskymi koreňmi v pondelok prekonala maďarskú kvalifikantku Tímeu Babosovú.

Ak Cibulková nad Petkovicovou zvíťazí, pripíše si 15 bodov do hodnotenia Bonus Challenge v rámci letného zámorského "hardového" okruhu Emirates Airline US Open Series a posilní svoje šance zahrať si na newyorských grandslamových US Open o zvýšené prémie. Na začiatku týždňa figurovala najmä zásluhou zisku titulu v Carlsbade na štvrtej pozícii, finančné lákadlo je určené pre tri najlepšie. Slovenka sa ešte môže dostať na druhé miesto.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav