Futbalisti PFK oslávia storočnicu dvojnásobným postupom

  • Šport / Futbal
  • 13. júna 2012, 10:50
  • Autor:Š. Gregorička/Jaroslav Valo

PIEŠŤANY – Už v predposlednom kole vyšších regionálnych súťaží sa rozhodlo o tom, že futbalisti PFK Piešťany budú hrať v budúcom ročníku v tretej lige. Stačilo im na to sobotňajšie víťazstvo 3:1 nad Galantou. Keďže z postupu do druhej ligy sa radovali aj dorastenci, v klube budú oslavovať storočnicu dvojnásobne.

Piešťanci potrebovali na postupovú istotu vyhrať, čo im zväzovalo nohy. Hoci si do prestávky vypracovali niekoľko šancí, skórovať sa im nepodarilo. Strelu Zelenického Valenský vyrazil a Urgela zo šiestich metrov prestrelil. Ani hostia na tom neboli lepšie. Buď mierili nepresne, alebo zasiahol Valo. V 19. min sa opäť uvoľnil Zelenický, jeho strelu brankár vyrazil, no dobiehajúci Koprda netrafil bránku. Druhý polčas začali lepšie hostia, ktorí dali v 51. min po zmätkoch v domácej obrane vedúci gól. To Piešťancov naštartovalo a hneď z protiútoku vyrovnali Riečičiarom. Domáci potom ovládli hru a vytvárali si jednu šancu za druhou. Najčastejšie ich mali Zelenický a Rožník. V 64. min vybojoval loptu pri čiare Karim a jeho prihrávku využil Rožník na strelenie vedúceho gólu PFK. Ďalšie príležitosti domácich zostali nevyužité, hlavne šance Urgelu, Koprdu a Zelenického volali po góle a Galbovú strelu v 83. min brankár s námahou vytlačil na brvno. V 88. min prišla najkrajšia akcia domácich: Koprda vysunul Riečičiara, ten prihral úplne voľnému Urgelovi, ktorý strelou pod brvno poistil zaslúžené víťazstvo Piešťancov, ktoré im zabezpečilo už pred posledným kolo postup do tretej ligy. Pohár za prvé miesto im po zápase za nadšených ovácií domácich divákov odovzdal predseda ZsFZ Ladislav Gádoši.

Zostava PFK: Valo – Valla, Sailer, Galba, Riečičiar, Urgela, Koprda, Bretschneider (46. Rožník), Chebeň, Mehdi-Karim (80. Hnilica), Zelenický (85. Vyskoč).

Viac aktualít zo športového diania v Piešťanoch nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. Do nasledujúceho čísla, ktoré vyjde 19. júna, pripravujeme špeciálnu prílohu o postupe PFK do tretej ligy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj