Matej Rusnák potvrdil v Račiciach „striedanie stráží“

  • Kanoistika / Šport
  • 5. júna 2012, 13:52
  • Autor:sita/red

RAČICE – Na kvalifikácii slovenských rýchlostných kanoistov v českých Račiciach sa dnes a zajtra (5. a 6. júna) rozhodne o zložení reprezentácie na tri najdôležitejšie podujatia v najbližšej dobe – o definitívnej zostave posádky mužského štvorkajaka na Olympijské hry v Londýne, nominácii na ME seniorov v Záhrebe (21. – 24. júna) a na ME juniorov a pretekárov do 23 rokov v portugalskom Montemore (9. – 15. júla). Po dnešných jazdách vo finále C1 mužov na 1000 m zvíťazil 24-ročný Piešťanec Matej Rusnák v drese trenčianskej Dukly, juniori Sĺňavy Filip Valo a Jerguš Jacko sa v K1 umiestnili na druhom a treťom mieste.

Matej Rusnák svojim víťazstvom potvrdil "striedanie stráží". Porazil svojich oddielových kolegov Rastislava Kohúta a dlhoročnú slovenskú jednotku na tejto trati a strieborného z MS 2007 v nemeckom Duisburgu Mariána Ostrčila.

Historicky najúspešnejší slovenský rýchlostný kanoista, 35-ročný dvojnásobný olympijský medailista, osemnásobný majster sveta a jedenásťnásobný majster Európy Michal Riszdorfer ešte stále živí svoju šancu na miesto v štvorkajaku na OH v Londýne. Na kvalifikačných pretekoch v českých Račiciach síce v rozjazde K1 mužov na 1000 m skončil až šiesty, v semifinále však potom zabojoval, dopádloval na tretej pozícii a vybojoval si postup do popoludňajšieho finále. V ňom sa bude rozhodovať o definitívnej zostave K4 pre olympijské súťaže v britskej metropole. Jediným istým členom posádky je Erik Vlček, o zostávajúcich troch miestach rozhodne vedenie Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky (SZRK) na základe výsledkov týchto kvalifikačných pretekov. V rozjazdách zvíťazili Juraj Tarr a Peter Gelle, semifinále sa stalo korisťou Mateja Micháleka. Finále je na programe o 14.36 h. V K1 žien na kilometrovej trati nastúpila na štart jediná kajakárka Dana Ivanovová. V C2 mužov triumfovali Krištof Tóth s Adamom Csenkeyom.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav