Extraliga by mala mať aj naďalej 10 tímov, v hre sú aj Piešťany

  • Hokej / Šport
  • 24. apríla 2012, 15:39
  • Autor:sita

BRATISLAVA – Hokejová extraliga bude mať aj v prípade odchodu Slovana Bratislava či HK Poprad do Kontinentálnej hokejovej ligy desať účastníkov. V prípade otvorenia zmluvy o extralige by Pro-Hokej mal ako prvé osloviť Piešťany, neúspešného finalistu druhej najvyššej súťaže.

"Dohodli sme sa, že v prípade odchodu budeme postupovať po dohode so Slovenským zväzom ľadového hokeja a Združením oddielov a klubov I. hokejovej ligy tak, aby sme mali aj naďalej v extralige desať mužstiev," informoval po utorňajšom mimoriadnom zasadnutí valného zhromaždenia Pro-Hokeja jeho riaditeľ Vladimír Paštinský. 

O účasť v Kontinentálnej hokejovej lige sa usilujú Slovan Bratislava a HK Poprad. Reálnejšie vyzerá účasť bratislavského tímu, ktorý získal v sobotu ôsmy majstrovský titul. Keďže oficiálne ešte vstup ruský riadiaci orgán nepotvrdil, na valnom zhromaždení v Bratislave sa nehovorilo o podmienkach, ktoré by mali kluby pri odchode a odovzdaní extraligovej licencie splniť. 

O extraligovú licenciu sa uchádza viacero subjektov. V prípade otvorenia zmluvy o extralige by Pro-Hokej mal ako prvé osloviť Piešťany, neúspešného finalistu druhej najvyššej súťaže. O návrate do extraligy začali uvažovať aj v Prešove. "Možno sa konečne blýska na lepšie časy. V tomto období sa mi konečne podarilo získať niekoľko obchodných spoločností, ktoré sú schopné za splnenia určitých podmienok podporiť štart mužstva v extralige. Preto HC Prešov 07 požiadal minulý týždeň o udelenie extraligovej licencie, ktorá sa uvoľní po HC Slovan Bratislava prípadne po inom mužstve," uviedol pre Prešovský večerník prezident klubu z metropoly Šariša René Pucher. 

Šéf Pro-Hokeja, ktorý riadi extraligu, berie informácie o záujme o licenciu s plnou vážnosťou. "Počkáme si na otvorenie zmluvy medzi Pro-Hokejom, Slovenským zväzom ľadového hokeja a Združením oddielov a klubov I. ligy. Najskôr však musí prísť rozhodnutie o prijatí záujemcov do Kontinentálnej hokejovej ligy," dodal Vladimír Paštinský.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel