V tenisovej extralige sa Piešťany stretnú s Trnavou

  • Šport / Tenis
  • 15. marca 2012, 12:18
  • Autor:sita/red

BRATISLAVA – Na pôde Slovenského tenisového zväzu (STZ) vyžrebovali domácu extraligu tenisových družstiev mužov aj žien 2012. V oboch súťažiach bude v termínoch 30. apríla (štvrťfinálové 1. kolo), 2. mája (semifinále a zápasy v skupinách o 5. – 8. miesto) a 4. mája (finále a ďalšie stretnutia o konečné umiestnenie) bojovať o tituly po osem tímov. O medailové pozície zabojujú aj muži a ženy TK Kúpele Piešťany. Súpisky jednotlivých účastníkov uzavrú 31. marca.

Najvyššie nasadenými tímami sú v oboch prípadoch obhajcovia titulu – hráči Slávie Agrofert STU Bratislava a hráčky TK Slovan Bratislava. Ženy TK Kúpele Piešťany obhájili v minuloročnej extralige bronzové medaily, piešťanským mužom sa už tak dobre nedarilo a skončili na siedmej priečke. Zverenci nehrajúceho kapitána Rudolfa Vrábla to však nemali ľahké, na súpiske sa neobjavil Lukáš Lacko a navyše v prvom kole sa stretli na dvorcoch majstra Slovenska, Slávie Agrofert STU Bratislava. 

Muži Slávie Agrofert STU vlani triumfovali prvý raz od sezóny 2006 a začnú vonku proti TC Draci Matúškovo. Nováčik z Galanty sa predstaví na Tehelnom poli proti "rovnomenným" tenistom miestneho Slovana, ktorým sa v roku 2011 nepodarilo získať štvrtý titul v rade. Program úvodného kola skompletizujú zápasy Empire Trnava – Kúpele Piešťany a Ratufa Levice – Slávia Právnik Bratislava. Už na semifinále prichádza do úvahy repríza vlaňajšieho rozhodujúceho duelu medzi Sláviou Agrofert STU a Empire Trnava, na základe pravidla o reciprocite domáceho prostredia (pri premiérových vzájomných súbojoch rozhoduje žreb) by sa tentoraz hralo v Trnave.

Slovanistky ťahajú šnúru siedmich úspechov a do súťaže vstúpia v Nitre. V hlavnom meste bude vo štvrťfinálovom 1. kole derby Slávia Agrofert STU – Slávia Právnik. Nováčik Tenkur Trenčín začne na kurtoch Kúpeľov Piešťany. Zostávajúcu dvojicu tvoria Žilina a Dixon Tenisia Banská Bystrica.

Súvisiace články: Tenisti Kúpeľov si zahrajú extraligu aj o rok
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín