V Piešťanskom týždni 11 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 12. marca 2012, 15:40
  • Autor:

V aktuálnom vydaní najčítanejšieho regionálneho týždenníka sa dočítate aj o nasledujúcich témach.

Piešťanci a Vrbovčania podporili Smer


Ján Slota a jeho SNS sa dostala do národnej rady, keď sa so ziskom 5,14 percenta podarilo strane preliezť magickú hranicu. Smer-SD dosiahol až 47,04 percenta a OĽANO sa predralo na druhé miesto pred KDH. Naopak, kandidáti MOST-HÍD si k parlamentu ani nepričuchnú, svoje hlasy im dali necelé dve percentá oprávnených voličov. 
Neveríte vlastným očiam? Máte pravdu, volebné výsledky sú naozaj odlišné. Percentá strán spomínaných v úvode by boli skutočnosťou, len ak by k urnách prišli iba občania z piešťanského obvodu. Piešťanský týždeň nemohol pri voľbách chýbať. Náš štáb sa intenzívne pohyboval celú sobotu v teréne, aby sme čitateľom mohli čo najvernejšie sprostredkovať atmosféru volieb, ktoré sa konali 10. marca roku 2012. 

Horela tráva aj drevený altánok


Uplynulý týždeň sa u hasičov niesol v znamení požiarov. Začalo klasické jarné vypaľovanie trávy. V Piešťanoch a regióne zasahovali až pri štyroch požiaroch trávnatých porastov, no najväčší zásah bol pri požiari murovaného altánku v Chtelnici.

Ceny primátora udeľujú už dvadsať rokov


Už po dvadsiaty raz ocenil primátor mesta Piešťany významné osobnosti nášho kultúrneho a spoločenského života. Kultúrnou  osobnosťou roka 2011 sa stal dramaturg, klavirista, skladateľ a producent Tomáš Gajlík, kultúrnym počinom roka sa stalo predstavenie Luskáčik v naštudovaní žiakov učiteliek Základnej umeleckej školy v Piešťanoch. Cenu si prevzali učiteľky tanečného odboru Dagmar Kuběnová, Monika Ondrášiková a Miriam Šupenová. V sociálnej oblasti získalo Cenu primátora materské centrum Úsmev a jeho štatutárka Dáša Dzurechová. Za 40 ročný prínos v skautskom hnutí si ocenenie z rúk primátora mesta prevzala skautka sestra Nina – Anna Oravcová.  V oblasti životného prostredia získala cenu primátora učiteľka floristiky a jedna z duší Victorie Regie – Marta Rybová zo Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch. V Piešťanskom týždni vám prinesieme profily ocenených osobností.

O emigrantoch rozpráva s tragikomickým podtónom


Scenárista, divadelník a spisovateľ Viliam Klimáček sa už dávnejšie pustil do horúcej témy. Z príbehov slovenských emigrantov najprv vznikla divadelná hra a potom sa osudy niekoľkých ľudí dostali aj do knihy. V novej publikácii Horúce leto 68 vykreslil rozprávanie troch hrdinov – vlažného komunistu Šaniho, evanjelického farára Jozefa a študentky Terezy.

Hokejisti odvrátili v Bardejove prvý mečbal


Finálová séria play-off prvej hokejovej ligy pokračovala po dvoch zápasoch na východe republiky v Piešťanoch. Hokejistov ŠHK 37 čakala náročná úloha, pretože Bardejovčania vyhrali doma oba zápasy. 

Do odvety odštartovali len vyššie regionálne súťaže


Počas druhého marcového víkendu sa mali naplno rozbehnúť všetky regionálne futbalové súťaže. Oblastné súťaže v Trnavskom kraji sa napokon nehrali, hoci ihriská u nás boli v dobrom stave. Vo vyšších regionálnych súťažiach zabodovali naplno Piešťanci, Trebatičania a hráči Veľkých Kostolian. Vrbovčania a Krakovanci remizovali a Moravanci pre nespôsobilý terén v Dunajskej Lužnej nehrali.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín