KLAUDIINA KUCHYŇA: Cestoviny s brokolicovou omáčkou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 6. marca 2012, 14:41
  • Autor:

Večer mi skončila zmena, tak sme s kamoškou skočili na drink do baru a sedel tam kamoš Eriček. Sadli sme si k nemu a po chvíľke z neho vybehlo: „Mama má rakovinu, už mala dve chemoterapie!“ Nato mi oznámil, že veď aj susedka, čo je o dva roky mladšia odo mňa, prišla o prsník. Nevedela som mu na to nič povedať, ale poviem vám, že mi je smutno. A to mám ešte aj synovca v nemocnici! Okolo mňa samé tragédie, a to môj syn ide na operáciu už druhý raz, lebo prvá sa nepodarila.

„Mamíííí, ja som tučnááá!“ zobudí ma dcérin hlas. „Ja musím držať diétu, dnes navar niečo ľahko stráviteľné! Keď som si videla tú pneumatiku na bruchu na fotkách z oslavy mojej osemnástky, skoro ma porazilo! Do leta to tam nemôžem mať! A zarob mi, prosím ťa, citrónovú vodu do školy, lebo nič nestíham a to si mám ešte ožehliť vlasy.“ Neznášam pondelky! My, veľké kočky, si povieme, že banalita, pre moju dcéru dôležitá vec. „Mami, neupečieš nejaké tvarohové a kakaové koláče?“ „Upečiem, navarím, vy hnusoby moje, len už vypadnite do školy, nech mám pokoj.“

Každý z nás má nejaký problém a musí sa s ním vysporiadať, nech je akokoľvek ťažký. Viem to, mám za sebou nejaké boľavé skúsenosti, ale o tom je život. Tak si ho užívajme plnými dúškami, buďme k sebe dobrí, lebo fakt nevieme, ktorý deň sa stane naším osudným. Takže, milé dámy, kočky, slečny, ženy, blondínky, gazdinky, dnes si navaríme cestoviny s brokolicovou omáčkou.

Tiež neviete, čo navariť? Nechajte sa zlákať Klaudiinými kuchárskymi inšpiráciami.

Čo potrebujeme?

balíček cestovín, jednu brokolicu, trojuholník syru niva, šľahačkovú smotanu 33 %, oravskú slaninku

Ako postupovať?

Uvaríme cestoviny, na panvicu dáme trošku oleja, nakrájanú nivu a zalejeme šľahačkovou smotanou. Brokolicu uvaríme, nakrájame, nasypeme k cestovinám, pridáme dva pretlačené strúčiky cesnaku, posypeme oreganom a opečenou slaninkou. Dcére som ešte ugrilovala papriky a šampiňóny, pokrájala cherry rajčinky, posypala bryndzou a poliala olivovým olejom a balzamikovým octom. Nech teda chudne!

Keď som dopísala tento článok, išla som zamiesiť cesto na koláče. Nech si troška lásky dáme aj cez bruško! A kúpila som včera nejaké knižky od Johna Steinbecka a budem si pekne krásne aj s mojím mužom a rehotať sa s ním, lebo presne to dnes potrebujem. Som sa s vami, baby, zasa zakecala, ale uľavilo sa mi, keď sa mám komu vyspovedať!
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 21. mája. Tento deň je Svetovým dňom kultúrnej rozmanitosti pre dialóg a rozvoj. Meniny má Zina.
  • 21.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 21. mája 2024
Meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána