Odklepnú poslanci financie na prevádzku kúpaliska Eva?

  • Spravodajstvo
  • 29. februára 2012, 13:58
  • Autor:IP

PIEŠŤANY – Na výzvu radnice o nenávratných príspevkoch z mestského rozpočtu zareagovalo tento rok až 84 žiadateľov. Veľký záujem sa odzrkadlil aj v celkovej požadovanej sume, a to viac než 113-tisíc eur. Mestskí poslanci na dotácie však v rozpočte vyhradili iba 19 916 eur. Klub vodného póla Kúpele Piešťany i teraz požiadal o financie na letnú prevádzku kúpaliska Eva.

Mestské zastupiteľstvo koncom minulého roka odkleplo rozpočet na dotácie. V každej z oblastí – telovýchova a šport, kultúra, školstvo a vzdelávanie – schválili po 3872 eur. Nenávratné príspevky pre zdravotníctvo a sociálnu oblasť určili na 3320 eur. Do ekologických projektov vložili 1660 eur. Radnica pôvodne nepočítala s peniazmi v časti regionálny rozvoj a zamestnanosť. Nakoniec sem však pribudla žiadosť pólistov v sume 42-tisíc eur na financovanie ďalšieho leta na kúpalisku Eva. „Keď sme sa pýtali členov zastupiteľstva pri zostavovaní rozpočtu, tieto peniaze nemali záujem riešiť. Je to vysoká čiastka a teraz musíme rozumne hospodáriť. Hlavným dôvodom je, že nám podielové dane nevychádzajú tak, ako sme očakávali. Bude na poslancoch, ako rozhodnú,“ spomenula prednostka mestského úradu Denisa Bartošová. 

Členovia klubu vodného póla po minulé roky na letnú prevádzku dostali 49-tisíc eur. V prípade, že u poslancov bude vôľa riešiť dotáciu pre kúpalisko Eva, bude nutné znovu otvoriť rozpočet a začať hľadať financie.

Viac informácií k tejto téme nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín