Otvoriť knižnicu by mali 19. marca

  • Spravodajstvo
  • 24. februára 2012, 11:13
  • Autor:ar

PIEŠŤANY – Čulý pracovný ruch panuje aj naďalej v priestoroch piešťanskej knižnice. V súčasnosti jej pracovníci premiestňujú a ukladajú knižný fond pozostávajúci z niekoľkých desiatok tisíc kníh. Stavbári ukončujú práce, stavbu majú podľa plánov odovzdať do užívania 6. marca. Pre čitateľov by mala byť knižnica otvorená v polovici marca.

"Pripraviť knižný fond natoľko, aby sme mohli 19. marca otvoriť, je niekoľkotýždňová náročná práca. Kto zažil rekonštrukciu doma, tak vie, že prach sa dostane všade a regále treba viackrát utrieť. S ďalšími prácami môžeme začať až, keď stavbári opustia priestory," povedala na margo súčasného stavu v knižnici riaditeľka Mestskej knižnice mesta Piešťany Margita Galová. Rozhovor s M. Galovou o prebiehajúcej rekonštrukcii knižnice vám prinášame formou videa.

((myvideo:1))

Čo pripravuje knižnica v mesiaci venovanom knihám?


Do trinásteho ročníka celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc sa zapojí už tradične aj Mestská knižnica Mesta Piešťany. Pre čitateľov všetkých vekových kategórií organizujú od 26. marca do 1. apríla množstvo atraktívnych podujatí. "Pripravujeme stretnutia so zaujímavými osobnosťami literárneho a kultúrneho sveta. Navštívi nás množstvo detských autorov, Toňa Revajová, Petra Nagyová – Džerengová, privítame pána Štrassera s Adelou Banášovou a mnoho výtvarníkov," prezradila riaditeľka knižnice M. Galová.
O podujatiach vás budeme informovať na našom webe v Kalendári podujatí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel