Zasahovali pri nehodách i záchrane papagája

  • Spravodajstvo
  • 21. februára 2012, 08:25
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Piešťanskí hasiči uplynulý týždeň zažili pestrú paletu výjazdov. Hasili staré autobusy, zachraňovali ľudí i techniku pri dopravných nehodách, no zavolali ich aj lapať papagája. Posledný z výjazdov bol k autu, ktoré sa šmyklo do potoka.

Husté sneženie, klzké vozovky – to všetko sa podpísalo pod tri dopravné nehody, ktoré sa stali v stredu 15. februára. Traja príslušníci HaZZ z Piešťan vyrážali na Ategu o 8.22 h na diaľnicu v smere na Trnavu, kde havarovala Kia Sorento. Auto zišlo z komunikácie, vodičovi sa, našťastie, nič vážnejšie nestalo. O dvesto metrov ďalej vybehla z diaľnice Škoda Octavia, v ktorej sedeli štyri osoby. Jednej hasiči poskytli predlekársku pomoc. Na oboch autách vykonali protipožiarne opatrenia.

Tretia stredajšia nehoda sa stala na štátnej ceste medzi Trebaticami a Krakovanmi. Pred ôsmou hodinou večer sa tu pohyboval odhŕňač snehu, do ktorého narazila Škoda Octavia. Dvom ľahšie zraneným osobám poskytli príslušníci HaZZ predlekársku pomoc. Po príchode záchranárov vykonali hasiči na oboch vozidlách protipožiarne opatrenia a asistovali aj pri odťahu.

Na diaľnici v stredu havarovala Kia Sorento, vodič vyviazol bez zranení.

V piatok 17. februára po deviatej hodine ráno vyrážali piešťanskí záchranári opäť na diaľnicu. Tentoraz smerom na Hornú Stredu, kde sa na 86. kilometri zrazila Škoda Fabia s kamiónom. Hasiči poskytli zraneným osobám predlekársku pomoc, na vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia a prekontrolovali únik prevádzkových kvapalín.

O ďaľších udalostiach, pri ktorých zasahovali piešťanskí hasiči, sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. Dozviete sa aj to, ako zachraňovali cudzokrajného operenca pred mrazmi. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf