Sneh, vietor, záveje – dávajte si pozor

  • Spravodajstvo
  • 15. februára 2012, 09:06
  • Autor:red

PIEŠŤANY – Tá pravá zima – nielen s mrazmi ale i snehom – dorazila dnes (15. februára) do Piešťan. Doteraz sme frflali na mrazivé teploty, teraz môžeme teda aj na haldy snehu, ktoré sa nakopili na chodníkoch i cestách. Meteorológovia vydali pre piešťanský okres až dve výstrahy 1. stupňa – očakáva sa zvýšená rýchlosť vetra i snehové jazyky.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal i pre okresy Bratislava, Hlohovec, Piešťany a Trnava výstrahy 1. stupňa. Od stredy 15. februára 09.00 h do štvrtku 16. februára 12.00 h sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 16 – 22 m/s. Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Súčasne sa očakáva aj tvorba snehových závejov a jazykov. Dávajte si preto na cestách pozor.
V súvislosti s nepriaznivými poveternostnými podmienkami zasahovali v stredu 15. februára hasiči v Trnavskom kraji pri troch dopravných nehodách. Ako informoval Martin Krajčovič z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave, krátko pred ôsmou hodinou ráno boli trnavskí hasiči privolaní k nehode pri Malženiciach, o pár minút neskôr zasahovali aj pri nehode na diaľnici D1 medzi Trnavou a Bratislavou, kam privolali o pol deviatej aj svojich kolegov z Piešťan.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek