Obchodníkov z pešej zóny v Trnave čaká ťažký rok

  • Spravodajstvo
  • 15. februára 2012, 11:33
  • Autor:sita

TRNAVA – Obchodníkov z trnavskej pešej zóny čaká ťažké obdobie. Už na jar začne Hlavnú ulicu rozkopávať Trnavská vodárenská spoločnosť, ktorá bude rekonštruovať vodovodnú a kanalizačnú sieť. Pravdepodobne na jeseň začne radnica s kompletnou obnovou povrchov pešej zóny, ktorá bude pokračovať aj na budúci rok.

Keď bude známy harmonogram prác, vedenie mesta sa chce stretnúť so všetkými podnikateľmi, ktorí majú prevádzku na pešej zóne. ,,Sme si vedomí, že rozkopávanie ulíc nikomu na nálade nepridá, a už vôbec nie obchodníkom, čo tu prevádzkujú obchody. Ale nevyhneme sa tomu,“ skonštatoval primátor Trnavy Vladimír Butko. Problém bude aj s letnými terasami, ktoré nebudú povolené v takom rozsahu ako doteraz. Do konca tohto mesiaca skončí aj terasa pri radnici, ktorá funguje celoročne. "Každá žiadosť o exteriérové sedenie bude posudzovaná individuálne. Ak to bude len trochu možné, terasu povolíme,“ dodal viceprimátor Bystrík Stanko. V prípade rozkopávok bude prístup do jednotlivých prevádzok zabezpečený dočasnými mostíkmi, pohyb po ulici však bude v každom prípade menej komfortný. 

Na pešiu zónu má Trnava v rozpočte na tento rok vyčlenených prvých 500 tisíc eur, jej obnova má stáť približne tri až štyri milióny eur. Okrem nových povrchov pribudne nový mobiliár a vodné prvky. Novú pešiu zónu mala mať Trnava pôvodne už v roku 2008, vtedajšie vedenie radnice ju sľubovalo ako darček k 770. výročiu udelenia kráľovských výsad Trnave. Mesto získalo peniaze na projektovú dokumentáciu v rámci medzinárodného projektu ADHOC, financovaného z prostriedkov Európskej únie, na samotnú realizáciu už peniaze neboli. Trnava vylúčila autá z centra mesta v polovici 80. rokov minulého storočia ako jedno z prvých miest na Slovensku. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav