V školách pribudnú odborníci na mediálnu gramotnosť

  • Spravodajstvo
  • 10. februára 2012, 08:15
  • Autor:sita

TRNAVA – Prvých 27 stredoškolských učiteľov z celého Slovenska získalo úplnú kvalifikáciu na vyučovanie samostatného predmetu mediálna výchova. Unikátny vzdelávací projekt, ktorý je zatiaľ jediným svojho druhu na Slovensku, poskytuje Fakulta masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Pedagógovia si počas tohto štúdia rozšírili vedomosti o fungovaní médií, kritickom hodnotení mediálnych obsahov, tvorbe študentských médií a mnohých ďalších témach.

Učitelia absolvovali 240 hodín výučby a program ukončili záverečnými skúškami a obhajobou záverečných prác. V záverečných prácach sa sústredili najmä na rôzne aspekty a modely vyučovania mediálnych tém vo svojich školách. Všímali si tiež súčasný fenomén Facebook, stereotypy v médiách, obsahovú kvalitu v lifestylových časopisoch, manipuláciu s informáciami, nebezpečenstvá i príležitosti číhajúce na deti v prostredí internetu a mnohé ďalšie témy.

"Absolventi nášho vzdelávacieho programu získavajú novú kvalifikáciu na vyučovanie ďalšieho aprobačného predmetu v podmienkach strednej školy. Za dôležité považujeme to, že ide o predmet mediálna výchova, v rámci ktorého je na Slovensku akútny nedostatok kvalifikovaných pedagógov na všetkých stupňoch škôl,“ vysvetľuje Dana Petranová, dekanka Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. 

valifikačné štúdium predmetu mediálna výchova fakulta masmediálnej komunikácie uskutočňuje v rámci programu kontinuálneho vzdelávania pedagogických zamestnancov aodborných zamestnancov. Akreditovaný vzdelávací program nadväzuje na výstupy a doterajšie skúsenosti Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v oblasti mediálnej výchovy. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava