Toréz potrebuje kachle, Ivan posteľ a skriňu

  • Spravodajstvo
  • 8. februára 2012, 08:12
  • Autor:Viera Dusíková

PIEŠŤANY/VRBOVÉ – Vrbovský bezdomovec Anton Bielka alias Toréz spáva počas týchto dní vo vypratanej miestnosti. Haldy neporiadku, ktorý si navláčil do svojej kutice, mu už po niekoľkýkrát opäť odpratali. Toréz je však závislý od zvláčania harabúrd. V piatok ráno mal na káričke pri dverách svojho mrazivého príbytku naložený ďalší „tovar“.

Usmiaty Toréz sa ohrieval u susedov Ivana a Miroslavy Gáblovských. „Musia mi rozmrznúť nohy aj ruky, lebo v noci bola strašná zima. Zišli by sa mi kachle aj s rúrami a kolenami, lebo tie moje mi vzali,“ bedákal A. Bielka, ktorý hoci mal predtým kachle, používal ich iba namiesto toaletného stolíka. „Starali sme sa o neho aj varili mu cez Vianoce, ale on neobsedí, stále ho to ťahá von,“ prezradila M. Gáblovská, ktorá v provizórnych priestoroch, kam sa presťahovala s manželom pred pár dňami, varila svojmu hosťovi čaj. 


Ivan Gáblovský kúri v piecke aj v noci, v obývačke prichýlil i Toréza.

Piešťanskí bezdomovci sú až na jedného v teple Domumu


Mrazivé počasie a najmä silný víkendový vietor vyhnal do piešťanskej nocľahárne cez víkend aj najotužilejších bezdomovcov. Išli tam aj tí, ktorí doteraz vytrvalo odmietali prespať v zariadení na Bodone. „Keď som mala nočnú službu, nocovalo tu asi šesť ľudí bez domova,“ prezradila nám v piatok ráno pracovníčka pri okienku. Hoci sme v ten deň po bezdomovcoch pátrali, ani v priľahlých reštauračných zariadeniach sme nenašli nikoho.

Ako strávili mrazivé noci bezdomovci v Piešťanoch a vo Vrbovom sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav