V Piešťanskom týždni 6 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 6. februára 2012, 15:35
  • Autor:

PIEŠŤANY – V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa sa dočítate.

Megaprojekt za 70 miliónov eur 

V okolí Piešťan akoby sa roztrhlo vrece s megaprojektamina. Na Banke, v susedstve s pripravovanou výstavbou Beethovenovej aleje (PT 4/2012) plánujú projekt Bana Thermal, ktorý sa bude rozkladať na menšej ploche, zato finančné náklady dosiahnu obdobnú výšku – 70 miliónov eur.

Prenájom amfiteátra stiahli z rokovania

Mesto Piešťany zatiaľ nebude hľadať nájomcu prírodného amfiteátra v parku. Počas zastupiteľstva vo štvrtok 2. februára poslanci stiahli z rokovania materiál o návrhu podmienok verejnej obchodnej súťaže na jeho prenájom. Podľa nezávislého poslanca Jozefa Malíka by bolo vhodné, keby areál amfiteátra mala v prenájme organizácia z tretieho sektora.

Po jedenástich rokoch odsúdili vraha Jána Korca

Krajský súd v Trnave dnes odsúdil na trest odňatia slobody v trvaní 14,5 roka Ivana G., ktorý podľa obžaloby pred jedenástimi rokmi samopalom zavraždil vtedajšieho generálneho riaditeľa Výskumného ústavu jadrových elektrární Jána Korca. Rozsudok nie je právoplatný, obžalovaný sa proti nemu okamžite odvolal. Ďalší traja muži, ktorí sa na vražde vplyvného muža z oblasti jadrovej energetiky podieľali, si už tresty odpykávajú.

Piešťanskí bezdomovci sú až na jedného v teple

Mrazivé počasie a najmä silný víkendový vietor vyhnal do piešťanskej nocľahárne cez víkend aj najotužilejších bezdomovcov. „Išli tam aj tí, ktorí doteraz vytrvalo odmietali prespať v zariadení na Bodone,“ informoval nás náčelník mestskej polície Marcel Mihalik. Jeho kolega vymenoval najznámejších piešťanských bezdomovcov, o ktorých sa vie, že do Domumu idú až vtedy, keď udrie naozajstná zima. A tá prišla.

V hospici vládne nielen smútok, ale aj tichá radosť

Pri pohrebe niekdajšej šéfky piešťanského hospicového združenia, Aleny Ferančíkovej ktosi z prítomných členov Hospicu Matky Božej povedal: „Alenka nám bude stavbu hospicu vyprosovať v nebi…“ Nestalo sa tak. Hoci v Kocuriciach malo vzniknúť 24-lôžkové zariadenie pre ťažko chorých a umierajúcich, projekt nebol zrealizovaný. Peniaze sami z neba nepadajú. 

Kostol preveril fotografa – zostal pokornejší a skromnejší

Svetlo sveta uzrela knižka o jednej vzácnej pamiatke, na ktorú jej autor zbieral materiál takmer neuveriteľných sedemdesiat rokov. Ide prakticky o prvú ucelenú monografiu Baziliky sv. Mikuláša v Trnave. Deväťdesiattriročný historik Hadrián Radváni zozbieral 600 strán textov a po vizuálnej stráne mu sekundoval fotograf Mário Dobšovič. Ten si nielen cvakal spúšťou fotoaparátu, ale sám sebe si robil asistenta pre všetko, včítane montáže lešenia. V rozhovore pre Piešťansky týždeň nám prezradil viac.

Piešťanskí hokejisti idú do play-off z druhého miesta

Prvá hokejová liga má za sebou nadstavbovú časť. Piešťanci mali v jej závere náročný program, keď v priebehu siedmich dní odohrali až štyri majstrovské zápasy. V pondelok zdolali doma vo vloženom zápase reprezentačnú dvadsiatku 7:2 a po utorňajšej výhre nad Duklou Michalovce 3:1 sa na chvíľu vrátili na čelo tabuľky. V piatok však vyhrali v Senici 3:2 až po nájazdoch a keďže nadstavbovú časť zavŕšili domácou prehrou 1:2 s Prešovom, v tabuľke skončili druhí a v štvrťfinále ich čaká Detva.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava