V Piešťanskom týždni 5 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 30. januára 2012, 16:20
  • Autor:

Najnovšie číslo Piešťanského týždňa, ktoré vychádza v utorok 31. januára, prináša aj nasledujúce témy.

Obyvatelia majú namiesto vchodu maštaľ

Obyvatelia činžiaka v Ulici E. F. Scherera sú bezmocní. Bezohľadní vodiči pred vchodom s číslom päť permanentne parkujú svoje autá. Vyjazdené koľaje na priľahlých trávnikoch sú v čase dažďa plné vody, vchod vyzerá ako vstup do maštale.

V Šeredi chlpaté ženy holia a spotených mužov sušia

Pani Erika a pani Lucia vtrhli do piešťanského Domu umenia, aby zharmonizovali ľudí a predstavili tu svoje zariadenie Poradňu krásy Šereď. Spoločne sa špecializujú na rôzne problémy, napríklad chlpaté ženy holia a spotených mužov sušia. V galérii, v komornejšom prostredí, dve herečky rozohrali vo štvrtok 26. januára šou plnú improvizácie a spolupráce s publikom.  

Špičkový stíhač František Jankech učil aj izraelských pilotov

Piešťanské letisko a aeroplány mu učarovali ešte ako malému chlapcovi. Nekonečné hodiny dokázal presedieť pri železničnej trati do Vrbového a s otvorenými ústami pozorovať lietadlá od štartu až po pristátie. Nie raz od otca vyfasoval bitku, ktorý ho poslal na pole okopávať repu a nie civieť do neba. Ani výchovné facky však Ferkovi nezabránili, aby si úpenlivo želal: „Chcem byť pilotom!“

Historické hračky predstavila budúca mamička

Zostavovateľka ojedinelej výstavy s názvom Krása starých hračiek, etnografička Vladimíra Pribišová z Balneologického múzea v Piešťanoch bude onedlho sama kolísať bábätko. Aj preto je výstava vo Vile dr. Lisku, ktorú môžete obdivovať v týchto dňoch príťažlivejšia – materiály totiž dávala dovedna budúca mamička.

Daniel Valo v reprezentácii končí!

Zápasmi o medaily sa v nedeľu skončili v Srbsku majstrovstvá Európy v hádzanej mužov. Už po tretí raz v histórii sa na nich predstavili aj reprezentanti Slovenska. Podobne ako v rochoch 2006 a 2008 aj tentoraz skončili na poslednom 16. mieste. Vo výbere trénera Zoltána Heistera sa predstavil aj odchovanec piešťanskej hádzanej a v súčasnosti hráč nemeckého bundesligového HSG Wetzlar, Daniel Valo. 32-ročný ľavoruký kanioner avizoval svoj odchod z reprezentačného družstva.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava