„Kid“ Kovács v Trnave proti Krökelovi s víťaznými imperatívom

  • Spravodajstvo
  • 26. januára 2012, 14:35
  • Autor:sita/foto:wikipedia.sk

TRNAVA – Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács sa po takmer ročnej pauze, spôsobenej zranením ľavej ruky, vracia medzi povrazy do súťažného diania. V Mestskej športovej hale v Trnave nastúpi v piatok 27. januára večer dosiaľ nezdolaný 34-ročný rodák z Galanty proti Nemcovi Stevovi Krökelovi. Tento duel, ktorý sa uskutoční v rámci galavečera boxu, je plánovaný na osem kôl. „Nastúpim s jediným cieľom – zvíťaziť a predĺžiť si úspešnú sériu,“ zdôraznil Tomáš Kovács. V rámci „predzápasov“ je v Trnave plánovaných 11 súbojov v boxe, thajskom boxe a tzv. K1.

Naposledy sa slovenský pästiar s prezývkou "Kid" predstavil 25. februára 2011 v Nitre a po víťazstve na body nad Hamzom Wanderom z Ugandy sa stal európskym šampiónom prestížnej organizácie WBO (World Boxing Organization) v poloťažkej hmotnosti. Pre spomenuté zranenie a vynútenú absenciu však prišiel o opasok v asociácii WBO, ktorá spolu s WBA, WBC a IBF patrí medzi štyri najuznávanejšie v boxe. Pôvodne mal byť T. Kovács v akcii už pred viac ako mesiacom, ale plánovaný súboj 17. decembra vo švajčiarskom Bazileji proti Francúzovi Alpayovi Kobalovi sa neuskutočnil pre zdravotnú indispozíciu súpera. 

Kovácsova doterajšia bilancia /premiéru absolvoval 12. apríla 2008/: z celkovo 19 absolvovaných víťazných duelov až 13-krát uspel pred časovým limitom.

"Hoci som chcel boxovať už pred vianočnými sviatkami, nestalo sa tak. Nevadí, v Bazileji som mal možnosť zatrénovať si s veľmi dobrými pästiarmi, ten týždeň mi dal veľa. Najmä sparing s Ukrajincom Romanom Škarupom, ktorý porazil môjho najbližšieho protivníka Steva Krökela, bol dosť tvrdý a vyčerpávajúci. Už ma to však ťahá do súťažného ringu. Cítim sa zdravotne v poriadku a pripravený v Trnave uspieť. Veľa pozitívnej energie mi dodáva priateľka Dominika a najmä môj trojmesačný syn Kristián," poznamenal ďalej T. Kovács, ktorý sa vyjadril aj na margo piatkového 30-ročného nemeckého súpera: "Ešte som ho naživo nevidel boxovať. Viem, že je približne o tri centimetre nižší, vážime približne rovnako. Krökel, to bude úplne iný level, ako by bol v decembri Alpay Kobal. Čo som počul, Steve disponuje dobrým štýlom, nemá dlhé ruky, je to však pevný a silný pästiar. Musím si ho držať na dištanc, boxovať na nohách, vo vysokom tempe a chrániť si hlavu. Nie je dôležité, či vyhrám pred limitom alebo na body. A aká bude moja taktika, ktorá by mi mala pomôcť k víťazstvu? Šikovnosť v ringu." 

Steve Krökel má za sebou už päť "titulových" súbojov, dosiaľ zaznamenal v 35 dueloch 16 víťazstiev (z toho 7 K.O.), dva razy remizoval a 17-krát odchádzal s prehrou (z nich však iba štyri boli pred uplynutím časového limitu, pozn.). Na starom kontinente mu k decembru patrilo v rebríčku 73. miesto.

V prípade Kovácsa, ktorý sa v decembri 2009 stal profesionálnym svetovým šampiónom v poloťažkej váhe v organizácii WBF (vtedy v Galante zdolal Keňana Samsona Onyanga, pozn.), pôjde o jubilejný 20. duel v profiringu. Nepôjde však v ňom o nejaký titul, ale o štandardný zápas do rebríčka. "Mne neprekáža, že v tomto súboji nejde o majstrovský opasok. Ani dvadsiaty zápas neberiem nejako špeciálne. V domácom prostredí boxujem vždy veľmi rád. Chcem si udržať nezdolanosť v profesionálnom ringu. Trénoval som tvrdo, pripravoval som sa v Nitre i Galante. Verím, že po piatkovom dueli budem spokojný ja i moji fanúšikovia."

Začiatok podujatia o 18.00 h, Kovácsov duel príde na rad pravdepodobne cca o 20.30 – 21.00 h.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav