Zalyžujete si len na Bezovci a Starej Myjave

  • Spravodajstvo
  • 25. januára 2012, 14:11
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – Kým v Malých Karpatoch sa lyžiarska sezóna ešte ani poriadne nezačala a zdá sa, že už aj skončila, na Bezovci a Starej Myjave sa cez víkend tešili z parádnej lyžovačky.

Cez víkend boli na Bezovci v prevádzke vleky LV 200, LV 300 a LV 600, na všetkých uvedených zjazdovkách boli podmienky veľmi dobré. V noci zo soboty 21. januára na nedeľu 22. januára pripadlo asi 20 cm snehu. Príjazdovú cestu k lyžiarskemu stredisku odhrnuli. Pretože práve na tejto ceste dochádza k častým kolíziám automobilov, cez víkend tu regulujú príjazd aj odjazd z Bezovca traja muži s vysielačkami. „Od utorka hlásia ochladenie, potrebujeme dosnežiť ‘päťstovku‘ a cez víkend ju chceme dať do prevádzky. Boli by tak k dispozícii všetky vleky,“ povedal prevádzkovateľa lyžiarskeho strediska SKI Bezovec Rastislav Martančík. Po dosnežení LV 500 bude táto v prevádzke aj v pracovnom týždni spolu s „chiranáckou tristovkou“. „V týždni prevádzkujeme v súčasnosti len ‘tristov-ku‘, ak by bol väčší záujem zo strany návštevníkov, operatívne pustíme ešte vlek pri ‘šesťstovke‘. Naďalej platí 20 % zľava na všetky typy skipasov cez pracovný týždeň. Každú sobotu organizujeme na Kolibe apreski diskotéku,“ doplnil informácie o dianí na Bezovci R. Martančík.

O lyžovaní na Bezovci sme písali v článku: Zalyžovať v okolí si môžete aj na Bezovci

V lyžiarskom stredisku Ski Land Stará Myjava sa začala lyžiarska sezóna až v uplynulú sobotu. V prevádzke je 450 m dlhá zjazdovka, na ktorej sú lyžiarske podmienky veľmi dobré. Majú tu prírodný aj technický sneh. Po zasnežovaní dosiahli výšku snehu 50 centimetrov. V prevádzke sú dva vleky. Môžete si tu zalyžovať aj večer od stredy do soboty od 17.00 do 20.00 h. Celodenný lístok pre deti počas víkendu stojí 11 eur, pre dospelých 13 eur. Štvorhodinový je za cenu 9 (dieťa) a 11 (dospelý), večerný stojí v sobou 8 a 9,50 eur. Počas týždňa zaplatia detskí lyžiari za celodenný lístok 9,50 a dospelí 12 eur. Za štvorhodinovú lyžovačku miniete na vstupenku pre dieťa 8 eur a dospelý si zaplatí 9,50 eur. Večerné lyžovanie v týždni vás vyjde 7 a 9 eur.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava