KRASOKORČUĽOVANIE-ME: Slovensko bude zastupovať len Simančíková

  • Šport / Ostatné športy
  • 23. januára 2012, 08:41
  • Autor:sita

SHEFFIELD/PIEŠŤANY – Symbolické zastúpenie bude mať slovenské krasokorčuľovanie na majstrovstvách Európy, ktoré sa od pondelka 23. do nedele 29. januára uskutočnia v britskom Sheffielde. Slovensko bude reprezentovať len talentovaná Monika Simančíková z Piešťan.

"Pôvodne sme uvažovali aj o štarte Tarasa Rajeca, ale ten sa vracia po pauze na amatérsky ľad a nespĺňal podmienku o medzinárodnom štarte. Tanečníci Federica Testová a Lukáš Csölley na európskom šampionáte za Slovensko zatiaľ nemôžu nastúpiť, keďže partnerka len nedávno reprezentovala Taliansko," informovala predsedníčka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Mária Hrachovcová.
Monika Simančíková

Simančíkovú čaká na európskom šampionáte 41 súperiek z 32 krajín. Šestnásťročná rodáčka z Piešťan sa na vrcholnom európskom podujatí predstaví prvýkrát v kariére. Do bojov zasiahne už v utorňajšej kvalifikácii, v ktorej sa bude bojovať o dvanásť miest do krátkeho programu. Istotu účasti v hlavnej súťaži má 18 krasokorčuliarok. "Monika sa na majstrovstvá Európy pripravovala v Oberstdorfe. Úspechom bude, ak sa dostane do voľných jázd medzi 24 najlepších," naznačila cieľ Mária Hrachovcová. 

Súboje o európske tituly sa uskutočnia v Motorpoint Arene. Na sedemdňovom podujatí očakávajú účasť 200 krasokorčuliarov z 39 krajín. Zaujímavá bude predovšetkým súťaž mužov. Na ME sa po pauze vracia Jevgenij Pľuščenko, ktorému štart musela odobriť Medzinárodná korčuliarska únia (ISU). Súperiť o siedmy európsky titul bude predovšetkým s krajanom Arturom Gačinským, obhajcom Florentom Amodiom, ďalším Francúzom Brianom Joubertom, Španielom Javierom Fernándezom či Čechmi Tomášom Vernerom a Michalom Březinom. Ženská súťaž má favoritku predovšetkým v Talianke Caroline Kostnerovej. 

Európsky šampionát sa vo Veľkej Británii uskutoční štvrtýkrát v histórii, v rokoch 1933 a 1939 ho hostil Londýn, naposledy v roku 1989 Birmingham. 

Súvisiace články:
Eva Simančíková: Priestor na korčuľovanie chcú mať i dievčatá Simančíková majsterkou troch krajín
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín