Prežil peklo, vrátil sa domov

  • Nezaradené
  • 19. januára 2012, 14:55
  • Autor:ar/Foto: www.utulok-piestany.sk

PIEŠŤANY – Spomínate si ešte na Klinta? Psíka, ktorého našli v žalostnom stave koncom minulého roka pri Kocuriciach? Na jedno očko bol slepý, na druhom mal starý rohovkový vred, bol podrezaný a na boku telíčka mal bodnutie alebo stopu po strelnej zbrani. Piešťanský útulok vtedy prosil o pomoc pri hľadaní páchateľa otrasného skutku.

Päťročný psík shi-tzu si prežil peklo. Doteraz neznámy páchateľ si na ňom vybil svoju zlosť. Nielenže ho podrezal, ale okolo rany na krku mal omotanú ešte gumu. Zrejme pre istotu, ak by podrezanie nestačilo. Napriek krutosti, akú zažil, nezanevrel na ľudí. V piešťanskom útulku ho dali do poriadku a odovzdali pôvodnému majiteľovi, ktorému psíka ukradli minulý rok. Na návštevu ku Klintovej znovu nájdenej rodine sa vybrali dobrovoľníci z piešťanskej Slobody zvierat. 

"Našli sme ho doma v teplúčku, v kruhu milujúcej rodiny. Obojstranná radosť bola veľká. Poznal nás a vybozkával tak, ako to vedia len psíkovia. Klint viditeľne pribral, dorástla mu aj srsť, je pestovaný ako vo vatičke a je to malý veselý psík, ktorý pomaly zabúda na prežité traumy. Je hýčkaný zo všetkých strán obklopený svojimi kamarátmi a rodinou, ktorá ho nadovšetko miluje. Je to jeden zo psíkov, na ktorého budeme stále s láskou spomínať," uvádza sa na ich internetovej stránke. 

Človeka, ktorý Klintovi ublížil, sa doteraz nepodarilo vypátrať. "Napriek tomu, že sme vypísali odmenu, páchateľa tohto ohavného skutku sme neodhalili," povedala predsedníčka organizácie Útulok Piešťany Ľubomíra Baleková. Jeho tvár tak pozná len týraný psík. Ten však nič nepovie…
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava