Súd potvrdil Dadíkovi trest štyri roky

  • Spravodajstvo
  • 17. januára 2012, 11:41
  • Autor:sita

TRNAVA – Trest štyri roky väzenia pre Dávida Dadíka za usmrtenie dvoch dievčat pri dopravnej nehode v Dubovanoch potvrdil Krajský súd v Trnave. Súd zamietol jeho odvolanie, rozsudok je tak právoplatný. Okrem trestu odňatia slobody nesmie Dadík sedem rokov šoférovať. Verdikt odvolacieho súdu si vypočuť neprišiel.

Dvadsaťročný Dadík pred rokom ako vodič osobného auta vo vysokej rýchlosti vzal život školáčkam Alici Vidovej a Simone Jančovičovej, ktoré tesne predtým v Dubovanoch pri Piešťanoch vystúpili z autobusu. Podľa znalca z odboru dopravy išiel Dávid cez dedinu rýchlosťou najmenej 82 kilometrov za hodinu. Ak by išiel predpísanou päťdesiatkou, tragédia by sa podľa znalca nestala. Dadík sa počas súdneho konania na Okresnom súde v Piešťanoch snažil zvaliť vinu za tragédiu na vodiča autobusu a na dievčatá. Rovnako argumentoval aj vo svojom odvolaní, ktoré súd zamietol. Ladislav Vida, otec usmrtenej Alice, jeho odvolanie označil za smiešne. Simonin otec Martin Jančovič sa k nemu nevyjadril. Trest odňatia slobody si právoplatne odsúdený Dadík odsedí v ústave s minimálnym stupňom stráženia. 

K tragédii v Dubovanoch súd Dadíkovi prirátal aj ublíženie na zdraví, ktorého sa dopustil, keď autom zrazil dve osoby v obci Veselé, krádeže kabeliek cyklistkám z otvoreného okna idúceho auta a pervitín, ktorý u neho našli policajti pri cestnej kontrole.

Dubovianskej tragédii sa podrobne venujeme v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava