Eva Simančíková: Priestor na korčuľovanie chcú mať i dievčatá

  • Nezaradené
  • 13. januára 2012, 12:36
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Monika Simančíková, víťazka medzinárodných majstrovstiev Česka, Poľska a Slovenska v roku 2012 nezaháľa ani v týchto dňoch. Z rodného mesta odcestovala na sústredenie a pripravuje sa na majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia v závere januára v anglickom Sheffielde. Jej mama – Eva Simančíková prezradila pár informácií z príprav a zaspomínala si na úspechy jej dcéry v tejto sezóne.

Už začiatkom minulého roku bolo počuť o Monike. Vo februári mala veľký úspech na Európskom olympijskom festivale. 

Nevedeli sme, že bronz z olympiády mládeže bude mať až taký veľký ohlas. Bola to iba druhá medaila v individuálnych disciplínach za éry samostatného Slovenska. Prišli nominácie na ďalšie súťaže. Od septembra minulého roku Monika nastúpila na seniorov a potom prišlo víťazstvo na medzinárodných majstrovstvách. 

Čím najviac Monika zaujala na decembrových majstrovstvách?

Konkurencia, keďže išlo o tri krajiny, tu bola samozrejme silnejšia a pre pretekárov to bolo určite zaujímavejšie. S trénerom sme urobili ťažšie prvky oproti minulej sezóne a zaradili sme zložitejšie kombinácie. Do programu sme dali trojitého flipa s dvojitým tulupom a tiež trojitého salchova. Na úvod si vytiahla dosť stresujúce štartové poradie. Išla ako prvá. Krátky program zajazdila Monika čisto. Zostala jej tá jednotka a urobila tiež osobný bodový rekord. Do voľnej jazdy vstupovala teda z prvej pozície, bez stresu. I keď tam boli chyby, udržala si náskok a teda vyhrala. 

V pripravovanom vydaní Piešťanského týždňa sa dozviete aj to, prečo Monika netrénuje v Piešťanoch ale v Novom Meste nad Váhom.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín