Zabila sa skokom z okna nemocnice

  • Spravodajstvo
  • 11. januára 2012, 11:17
  • Autor:ar

PIEŠŤANY – V stredu 11. januára sa v skorých ranných hodinách rozhodla ukončiť svoj život 85-ročná žena zo Sokoloviec skokom z okna piešťanskej nemocnice.

Podľa našich informácií bola starenka hospitalizovaná v nemocnici s ťažkosťami na hrudi a predtým sa liečila na psychiatrii. V stredu nadránom vyskočila z nemocničného okna. Pri páde utrpela vážne zranenia, ktorým podľahla. Na miesto boli privolaní hasiči a policajti, ktorí udalosť zadokumentovali. Ako uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, privolaný obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať pitvu. 

Vyjadrenie nemocnice


Podľa slov námestníka riaditeľa LSP MUDr. Milana Iča bola 85-ročná pacientka prijatá na interné oddelenie za účelom odsledovania pre opakované kolapsy sprevádzané pádom a úrazom hlavy. Počas komunikácie s pacientkou zdravotnícky personál nespozoroval žiadne odchýlky správania. V priebehu nočného režimu ju opakovane kontrolovala zdravotná sestra a ošetrovateľ. Posledný záznam o kontrole z 11. januára 2012 vykonanej o 03:10 hod. udáva, že pacientka spí na izbe v prítomnosti dvoch ďalších pacientok.
Pri kontrole oddelenia o 04:30 hod. už sestra pacientku nenašla. V izbe bolo otvorené okno. Sestra privolala službukonajúceho lekára. Pacientku našli na streche kotolne (výškový rozdiel cca dve poschodia) a okamžite privolali políciu a hasičov.
Predpokladanou príčinou smrti 85-ročnej starenky bolo podľa MUDr. Milana Iča zastavenie srdca a dýchania spôsobené polytraumatizmom po páde z 3. poschodia. Na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou v Nitre poslali žiadosť o vykonanie pitvy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava