Obnosené šatstvo predajú v Južnej Amerike

  • Spravodajstvo
  • 7. januára 2012, 10:03
  • Autor:(jk)

TRNAVA/PIEŠŤANY – Mesto Piešťany začalo umiestňovať kontajnery na odevy, obuv a textil. V krajskom meste spoločnosť .A.S.A. Trnava rozmiestnila koncom minulého roku zatiaľ 24 obdobných kontajnerov na zber šatstva, textilu a obuvi. Tento druh zberu separovaného odpadu je v oboch mestách novinkou.

Vedúci kancelárie primátora Trnavy Pavol Tomašovič pre Piešťanský týždeň uviedol: „Máme vo firme .A.S.A. Trnava polovičný podiel. Na rozdiel od iných miest máme to šťastie, že sa nám polovičný podiel podarilo udržať. Chceme rozširovať možnosť separovaného zberu aj na textil. Predpokladáme, že firma má uzatvorenú nejakú zmluvu na triedenie takéhoto druhu odpadu a podarilo sa jej niekoho naň zohnať.“ Na plechových kontajneroch je uvedené: „Prosím, vkladajte len čisté a suché šatstvo. Šatstvo, prosím, vhadzujte v uzavretých plastových taškách alebo vreciach.“ Nechýba ani nápis s upozornením, že poškodenie kontajnera je trestné.

Konateľ .A.S.A. Trnava Ľudovít Púček nám povedal, že firma vyhovela požiadavke mesta na zber takéhoto druhu separovaného odpadu: „Umiestňujeme ich zhruba od polovice decembra po celom meste, ale aj po sídliskách. Začíname plniť hlavnú úlohu – aby odpad neskončil na skládke. Nebudeme ho rozdávať.“ Ľ Púček poznamenal, že triediace linky .A.S.A. Trnava sa na vytriedenie takéhoto odpadu nedajú využiť. Disponuje nimi sesterská spoločnosť .A.S.A., ktorá sa nachádza v Rakúsku. Podľa neoverených informácií obnosené šatstvo tak pravdepodobne skončí ako obchodný artikel v krajinách Južnej Ameriky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava