Na Marháte bolo na Silvestra asi tisíc ľudí

  • Spravodajstvo / Región
  • 5. januára 2012, 08:44
  • Autor:(vd)

PIEŠŤANY – Aj keď sa tento rok oficiálne zaregistrovalo pri silvestrovskom výstupe na Marhát 860 účastníkov, v sobotu dopoludnia ich tam bolo oveľa viac. Šli pešo aj na bicykli. Čakalo ich pekné počasie, kvalitné výhľady, výstava fotografií z predchádzajúcich ročníkov podujatia aj vydarená opekačka.

„Už štyridsiaty silvestrovský výstup si podľa mňa užilo vo vynikajúcom počasí možno aj tisíc ľudí,“ prezradila nám jedna z organizátoriek obľúbenej akcie Iveta Ondrášiková. „Ráno to síce vyzeralo, že bude všelijako, ale keď sme vyšli hore, bolo nádherne. Nebola to vyslovene inverzia, ale príroda nám pripravila skutočnú zimnú rozprávku s pocukrovanými konármi stromov, vŕzgajúcim snehom pod nohami a výhľad tiež nemal chybu,“ dodala Iveta. 

Výstup na Marhát každoročne na Silvestra organizuje Klub slovenských turistov TJ Bezovec. Aj tento rok jeho členovia niesli vo svojich ruksakoch dvojlitrové fľaše čaju, ktorý potom na Marháte ohrievali v kotli nad ohňom. Turisti, ktorí sa nezabudli zaregistrovať, neoľutovali, pretože hore dostali za jedno symbolické euro špekáčik, slaninku, chlieb i čaj. Takže ako vždy aj tento rok sa pod Marhátom opekalo, jedlo a pilo. Nálada bola vynikajúca. Svedčí o tom aj spoločná fotografia pod rozhľadňou. Na veselých milovníkov prírody čakala na výtokoch country kapela, ktorá tu vyhrávala už od druhej popoludní. O tretej ľudí do Piešťan zviezol autobus, takže mnohí z nich ešte v pohode stihli doma silvestrovskú večeru aj koncert i ohňostroj na Námestí slobody.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín