Hlas Vrbového vykročil do života s Piešťanským týždňom

  • Spravodajstvo / Región
  • 3. januára 2012, 15:33
  • Autor:red

PIEŠŤANY/VRBOVÉ – Dvojtýždenník Hlas Vrbového má dvadsať rokov. Jeho prvé vydanie vyšlo ako súčasť Piešťanského týždňa
v roku 1991. Tak to bolo až do roku 1993, kedy sa Hlas Vrbového osamostatnil a stal sa z neho samostatný
dvojtýždenník.

Vtedajší šéfredaktor Ladislav Ostružár vytvoril kolektív, ktorý s malými obmenami funguje dodnes. Zaspomínala si na neho aj grafička Jana Ščurková: „Ako grafičke mi dal Ladislav Ostružár rôzne právomoci. Dokonca som mohla aj krátiť príspevky.“ Práve na Ostružára si počas predvianočnej slávnosti v kúrii Mórica Beňovského spomenuli súčasní tvorcovia vrbovského periodika a uctili si ho minútou ticha. Z príležitosti jubilea vytvorili ročenku Hlasu Vrbového so špeciálnou prílohou. „Sú v nej zakomponované všetky vrbovské kultúrne, spoločenské, športové aj politické zoskupenia a organizácie,“ informovala nás predsedníčka redakčnej rady Mária Adamcová, ktorá prílohu zostavila. Primátor Vrbového Ján Jánoška následne odmenil celý redakčný kolektív. Zvláštne ocenenie získal spoluzakladateľ Hlasu Vrbového – Vladimír Hulvan – pri príležitosti životného jubilea, 85 rokov.
Na slávnosti, ktorá bola zároveň aj posledným zasadaním komisie kultúry MsZ vo Vrbovom, sa k tvorcom tlačeného periodika prihovoril primátor mesta, predsedníčka komisie kultúry Jana Miklášová, históriu i súčasnosť Hlasu Vrbového predstavil súčasný šéfredaktor Ľubomír Bosák a slávnostný prípitok predniesol Miroslav Holečko z Národného osvetového centra v Bratislave. „Spomínam si, ako so železnou pravidelnosťou chodievali ešte v roku 1993 do našej redakcie na Pribinovu ulicu dvaja Vrbovčania – Vladimír Hulvan a Ladislav Ostružár a prinášali na papieri príspevky,“ povedala na slávnosti redaktorka Piešťanského týždňa Viera Dusíková, ktorú vtedajší šéf Pavol Podolský poveril redigovaním Hlasu Vrbového.
„Bola to pre mňa veľká česť. Spoznala som úžasných ľudí, zanietených pre novinárčinu a aj dnes, po rokoch želám tým, čo vydržali pevné zdravie, stálych čitateľov a veľa peňazí do ďalšej dvadsaťročnice Hlasu Vrbového,“ dodala V. Dusíková.
Súčasťou slávnosti bol aj kultúrny program v podaní žiakov Cirkevnej základnej umeleckej školy svätého Gorazda vo Vrbovom, úvodnú báseň predniesla Mária Adamcová.
Autor: Viera Dusíková
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava