Rádio Piešťany oslavuje prvý rok vysielania

  • Kultúra a spoločnosť / Rádio Piešťany
  • 31. decembra 2011, 08:50
  • Autor:Ján Babič

Každodenný život je plný udalostí a noviniek zo všetkých sfér diania a ľudských činností. Oznamy o týchto udalostiach sa šíria rôznymi cestami, z ktorých si my, ich prijímatelia, volíme takú, ku ktorej máme najlepší a najjednoduchší prístup. V ich voľbe hrá veľkú úlohu rýchlosť, kvalita interpretácie a vierohodnosť. Podľa situácie, v ktorej sa nachádzame, alebo podľa dostupnosti si vyberáme ich formu. V raňajšom zhone, na cestu autobusom či vlakom si kupujeme noviny. Pri rannej káve doma ešte stíhame televízne spravodajstvo, zvyčajne náhlivo skočíme do auta a tu sa ozve stabilne nastavená obľúbená rozhlasová stanica… Každá z týchto foriem má svoju výhodu, každá z týchto foriem má svoj segment „konzumentov“ a tomu adekvátnu popularitu.

Ja sa prikláňam k tej najpohodlnejšej forme, forme stabilne naladeného rádia. Ak jeho vysielacia štruktúra pozostáva z dobrej hudby, neprerušovanej reklamnými spotmi, ak jeho vysielanie prekrýva vkus a záujem viacerých vekových kategórií a môžem si vybrať z viacerých žánrov jednotlivých relácií, potom počúvanie rádia nemusí byť iba výplňou uponáhľaného rána, ale práve cielene plánovaného príjemného večera. O to viac, ak toto rádio nepodlieha tlaku komerčných nástrah a ekonomického zisku za každú cenu, ak toto rádio riadia technici, ktorí mu vedia vyrobiť perfektný zvuk, a ak toto rádio vysiela džez týždenne v dvojhodinovej relácii, potom je to najlepšie rádio na Slovensku a ostane u mňa pevne naladené na frekvencii 90,2 MHz. A naviac, toto rádio nesie meno môjho rodného mesta, na ktoré som a budem vždy hrdý. 

RÁDIO PIEŠŤANY.

Ak som vás naladil svojím oduševnením, nalaďte si aj vy nás. Priaznivci džezu môžu začať nový rok Podobami jazzu, ktorými sa budem snažiť spríjemňovať vám nedeľňajšie večery aj v nastávajúcom roku. Novoročný jazzový klub naplnia novinky slovenského a českého jazzu: Terezka Rajnincová, Ondřej Štveráček, Milo Suchomel, Lubo Brtáň, Adriena Bartošová, Lucia Lužinská, Boris Čellár, Robert Ragan s Pakorou a viacero ďalších sú na tento večer pozvaní spolu s vami do nášho klubu…
Teším sa na stretnutia s vami v príjemnej džezovej atmosfére a prajem vám aj sebe rok plný radostných a príjemne prekvapivých zážitkov, ktoré nás naplnia optimizmom na zvládnutie každodenných starostí.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel