S bezdomovcami si radnica zatiaľ nevie poradiť

  • Spravodajstvo
  • 15. decembra 2011, 08:33
  • Autor:sita

TRNAVA – Riešenie problému bezdomovcov v centre mesta sľubovali pred komunálnymi voľbami všetci kandidáti na primátora Trnavy. Terajší predstavitelia mesta však priznávajú, že momentálne nedokážu dostať bezdomovcov z Trojičného námestia.

"To, že občan, ktorému hovoríme bezdomovec, je zanedbaný, že páchne, tak to nie je dôvod na to, aby sme ho odtiaľ zobrali preč,“ skonštatoval primátor Vladimír Butko. Mestská polícia má podľa neho pokyn dôrazne zasiahnuť, ak bezdomovci porušujú zákony alebo nariadenia mesta, napríklad pitím alkoholu na verejnosti. Podľa viceprimátora Bystríka Stanka rovnakým problémom ako v centre sú bezdomovci aj na sídliskách, kde sa tiež čoraz častejšie objavujú. Stanko konštatoval, že bezdomovcov v meste je veľa, polícia má informácie o takých, ktorí sa do Trnavy prisťahovali z Českej republiky. Jedným z dôvodov je, že ľudia im dávajú peniaze.

Podľa viceprimátorky Kvetoslavy Tibenskej by pokusom o riešenie problému v druhej polovici volebného obdobia samosprávy mohlo byť zriadenie nízkoprahového centra pre takýchto ľudí. "My máme v Trnave len nocľaháreň, do ktorej musia prísť títo ľudia triezvi, čo je pre niektorých problém. Možno by pomohlo nízkoprahové centrum s toleranciou alkoholu, kde by sme sa ich pokúsili odlákať,“ naznačila možné riešenie. Zároveň však priznala, že je otázne, či by bezdomovci túto možnosť akceptovali.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela