Bezdomovci zapálili hotel Javor

  • Spravodajstvo
  • 13. decembra 2011, 14:44
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Piešťanskí hasiči od pondelka 5. decembra, keď vyrážali k dopravnej nehode na Bratislavskej ceste, zasahovali ešte štyrikrát. Riešili nehodu v Drahovciach, falošný požiar v Prašníku, likvidovali oheň v hoteli Javor a ratovali vytopený byt.

■ Všetky spomínané zásahy sa stali v jeden deň – v nedeľu 11. decembra. Nočný zásah o druhej hodine bol typickým výjazdom k dopravnej nehode. Tá sa stala v Drahovciach. Havarovali tu dve autá, pri nehode sa ľahko zranili dve osoby. Hasiči tu vykonali protipožiarne opatrenia na havarovaných vozidlách.

■  O šesť hodín vyrážali k požiaru, ktorý sa mal nachádzať na ceste v obci Prašník v smere na Senicu. Podľa ohlásenia tam malo horieť auto. Žiadne príznaky horenia hasiči neobjavili.

■ V noci o 22.15 horeli staré haraburdy v opustených priestoroch hotela Javor. Zapálili ich bezdomovci, ktorí tam prespávajú. Ešte pred príchodom hasičov tu mestskí policajti vykonali kontrolu. Na chodbe na prízemí budovy horelo staré oblečenie, matrace a nábytok. V hoteli našli spať bezdomovca z obce Považany. Policajti ho odtiaľ vykázali, keďže na chodbách sa šíril hustý dym a hrozilo mu nebezpečenstvo udusenia. Bezdomovec hliadke povedal, že v budove nikoho nevidel, no vraj v jednej z izieb občas prespávajú ďalší ľudia. V čase požiaru tam však nikto nebol. Zásah hasičov trval až do 23.05 h.

■ Pol hodinu pred polnocou hasiči vyrážali na sídlisko N. Teslu, kde obyvateľom na štvrtom poschodí zatopilo byt. Na odčerpanie vody použili čerpadlo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav