V Piešťanskom týždni 50 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 12. decembra 2011, 15:10
  • Autor:

V aktuálnom vydaní PT, ktoré vychádza v utorok 13. decembra, sa dočítate.

Trest štyri roky za usmrtenie dvoch školáčok z Dubovian



Keď prokurátor v súdnej sieni vzniesol svoj návrh, aby Dávid Dadík si odsedel trest s maximálnou hranicou piatich rokov, z matky nebohej školáčky Alicky Vidovej nevdojak vyhŕklo: „Dvadsať rokov!“ Ani rodičia Simonky Jančovičovej neboli spokojnejší. Hlavné pojednávanie sa 7. decembra zaoberalo výškou trestu pre obžalovaného Dávida Dadíka, ktorého zavinením vyhasli v Dubovanoch životy dvoch dvanásťročných dievčatiek.

Stromy určené na výrub poškodzujú kanalizáciu



Počas novembrového zastupiteľstva si poslanci vypočuli kritiku – názor na výrub stromov v Piešťanoch, konkrétne na Vážskej ulici. Všetko pre žiadosť o vyrúbanie troch stromov pri jednom z bytových domov. O výrub štvrtého stromu – lipy, požiadali až pri miestnej obhliadke.

Na vianočnú kvapku do Krakovian prišiel aj diamantový Piešťanec



Deviata Krakovianska vianočná kvapka krvi sa nezaobišla bez gulášu, domácich koláčikov, kvalitného červeného vína i sladkého medového čaju. Kolektív tamojších darcov sa rozrástol o prvodarcov, ktorých bolo už o deviatej ráno v kultúrnom dome štrnásť. Do Krakovian prišiel darovať krv aj čerstvý držiteľ Diamantovej Jánskeho plakety – Milan Zachar z Piešťan.

T. Janovic: Julo bol veľký turista, ale aj futurista



Július Satinský spolu s niekoľkými kamarátmi rád chodieval na niekoľkodňové túry, z ktorých si rozbil zápisky. K turistickým topánkam okrem iného musel mať pribalený aj denník, do ktorého zaznamenával všetky myšlienky. O tieto dojmy a slová sa prostredníctvom novej knižky Expedície 1973–1982 podelila dcéra Lucia Satinská. Do Piešťanského informačného centra, kde predstavili túto útlu knižku, prišiel aj jeden z účastníkov výletov – Tomáš Janovic.

Vianoce na Horehroní v podaní Slnečnice



Folklórny súbor Slnečnica, ktorý v našom meste funguje už niekoľko desiatok rokov, pripravil na domácej pôde vianočný program. Okrem toho, že opäť folkloristov sprevádzal Orchester Zlaté husle, spojili svoje sily s ďalším folklórnym súborom. Tanečníci a speváci zo súboru Šumiačan tiež predviedli, že nie sú im cudzie ľudové tradície.

Najväčším prekvapením je sokolovský nováčik


 
V B-skupine oblastnej futbalovej súťaže má náš okres v tejto sezóne polovicu zo 16 účastníkov. Na prekvapenie si z nich zatiaľ najlepšie počínajú hráči Sokoloviec, ktorým patrí s 32 bodmi výborné druhé miesto. Z ostatných našich mužstiev sa dostali do hornej polovice tabuľky už len futbalisti z Chtelnice a Šípkového.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava