AKTUALIZOVANÉ: Búračka na Bratislavskej ulici

  • Spravodajstvo
  • 5. decembra 2011, 20:51
  • Autor:red/ed/pj

PIEŠŤANY – V pondelok 5. decembra krátko po šiestej hodine popoludní zastavila premávku na Bratislavskej ceste v Piešťanoch vážna dopravná nehoda. Tá bola približne od 21:45 do 23:00 uzavretá v oboch smeroch od sídliska Adam Trajan, po križovatku s Krajinskou.

"25-ročný vodič z Piešťan viedol auto BMW X6 po Bratislavskej ceste v smere od Trnavy na Nové Mesto nad Váhom. Asi 200 m pred svetelnou križovatkou predbiehal auto, ktoré práve predchádzalo auto stojace na krajnici. V úmysle vyhnúť sa zrážke s autom, strhol riadenie a dostal sa mimo cestu vľavo. Následne v šmyku prešiel na opačnú stranu, kde na chodníku narazil do prechádzajúcich chodcov. 60-ročná pani utrpela v dôsledku zrážky ťažké zranenia, jej 32-ročná dcéra a jej takmer ročný chlapček utrpeli ľahkú ujmu na zdraví. Všetci traja boli prevezení do piešťanskej nemocnice. Vodičovi bola vykonaná dychová skúška na požitie alkoholu, s negatívnym výsledkom a na mieste mu polícia zadržala vodičský preukaz," informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.
"Osobné motorové vozidlo BMW X 6 ostalo po havárii na ľavom boku, vo vozidle sa nikto nenachádzal. Na mieste sa nachádzali dve dospelé osoby a jedno dieťa. Zranené osoby ležali na trávniku. Pred príchodom Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sa na mieste nachádzali záchranári," informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Ivan Peťko. 
Hasiči poskytli zraneným prvú predlekársku pomoc a pomáhali ich naložiť do sanitiek. Následne vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia, ohraničili miesto nehody dopravnými kužeľmi a osvetlili udalosť.  Pretože BMW narazilo prednou časťou do stĺpu verejného osvetlenia, ktorý ohrozoval priestor nad chodníkom, o poruche informovali elektráreň.  Na mieste sa nachádzala hliadka Mestskej polície (MsP) Piešťany a Obvodného oddelenia Policajného zboru Piešťany .
"Jednotka zabezpečila stĺp verejného osvetlenia dostupnými prostriedkami. Po príchode Dopravnej Polície a zdokumentovaní nehody jednotka prevrátila havarované vozidlo na kolesá a prekontrolovala, či neunikajú prevádzkové kvapaliny. Po príchode služby elektrárne pracovník upovedomil veliteľa zásahu, že verejné osvetlenie patrí mestu Piešťany. Operačný dôstojník OR HaZZ kontaktoval služby mesta Piešťany, odkiaľ na miesto udalosti poslali svojich zamestnancov, ktorí zabezpečili poškodené elektrické osvetlenie. Po ukončení zásahu sa jednotka o 23:17 hod. vrátila na svoju základňu," dodal I. Peťko.
Polícia vyšetruje túto nehodu aj za pomoci znalca z odboru cestná doprava. Súčasne bolo začaté trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.
Pozrite si zábery z miesta nehody v nasledujúcom videu a fotogalérii:
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín