Blog Petra Remiša: Prasa v žite

  • Blogy / Blogy
  • 8. novembra 2011, 11:34
  • Autor:

Nebudem zatĺkať. Vždy som sa chcel mať ako prasa v žite. Viem, že je to sebecké, ale bohužiaľ pravdivé. Mám k tomu veľa dôvodov.

Prasa v žite sa celý deň váľa v obilí a nič nerobí. Nedvíha telefóny a neodpovedá na emaily predsedu JRD, ktorý sa kvôli tomu naučil zapnúť počítač. Číta len odbornú literatúru, ako je Prevencia moru ošípaných, Zvieracia farma, alebo Kto chytá v žite.

Prasa v žite si môže dovoliť luxus početného potomstva. Mužskí prasací potomkovia sa zvyčajne volajú Džet a dievčatá Li. To preto, lebo rodičia nemusia vstávať do práce a po nociach sledujú béčkové filmy s čínskym karatistom Jet Li.

Na Slovensku vzniklo veľa hnutí, ktorých členovia sa domáhali rovnakých privilégií, ako majú prasce v žite. V minulosti napríklad KSS (Klub spanilých svíň). Ich potomkovia dodnes derú tapacírung na parlamentných laviciach.

Celkove je prasa v žite konzervatívny tvor a riadi sa prikázaním Zvieracieho desatora: „Všetky zvieratá sú si rovné, ale niektoré sú si rovnejšie.“ Je zaujímavé, že keď je hladné, nesníva o žite, ale o kukurici.

A o čom by som sníval, keby som bol sýtym prasaťom? Odpoveď znie: O kariére kozy. Viete prečo. Lebo keď je koze dobre, ide na ľad tancovať.

A to si prasa nikdy nedovolí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav