Dávida chránila stráž pred otcom usmrtenej školáčky

  • Spravodajstvo
  • 4. novembra 2011, 10:59
  • Autor:sita

PIEŠŤANY – Pred hnevom otca usmrtenej školáčky z Dubovian musela dnes (4. novembra) obžalovaného vodiča Dávida D. na Okresnom súde v Piešťanoch chrániť justičná stráž. Martin Jančovič mu nahlas vyčítal smrť svojej dcéry, k fyzickému kontaktu s obžalovaným však po zákroku justičnej stráže nedošlo.

Incident sa stal krátko po tom, ako sudkyňa odročila hlavné pojednávanie pre námietky zaujatosti zo strany obžalovaného voči všetkým sudcom Okresného súdu v Piešťanoch aj Krajského súdu v Trnave. Dávid D. žiada, aby sa o jeho kauze rozhodovalo na súde v Bratislave. O námietke zaujatosti bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Sudcovia v Piešťanoch podľa Dávida D. nemôžu byť nestranní, pretože sú v tej istej budove ako prokurátori, súd sa nachádza len 14 kilometrov od Dubovian a doterajšie pojednávania podľa neho neboli vedené v súlade so zákonom.

Dávid D. si ešte v septembri vypočul obžalobu z prečinu usmrtenia, ublíženia na zdraví, výtržníctva, krádeže spolupáchateľstvom a nedovolenej výroby a držania omamných látok. V prípade usmrtenia dievčat, drogovej trestnej činnosti a ublíženia na zdraví vyhlásil, že je nevinný. Ešte v máji tohto roku sa pred vyšetrovateľkou k všetkým skutkom z obžaloby priznal a oľutoval ich, neskôr zmenil názor. Odmietol aj dohodu o vine a treste, podľa ktorej by išiel do väzenia na štyri roky.

Alicu Vidovú a Simonu Jančovičovú zmietol Dávid vo vysokej rýchlosti z cesty 19. januára popoludní krátko po tom, ako vystúpili z autobusu. Simona zomrela ešte počas prevozu do nemocnice, Alicu okamžite operovali, no napriek snahe lekárov tiež zomrela. V Dubovanoch už krátko po nehode premiestnili autobusovú zastávku mimo cesty, pribudli tam aj dva merače rýchlosti. Ľudia petíciou žiadali aj spomaľovače na cestu, na tie však nie sú peniaze.

V pripravovanom vydaní Piešťanského týždňa sa budeme prípadu Dávida D. venovať bližšie.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín