Zachránili mladíka, čo chcel skočiť z mosta

  • Spravodajstvo / Región
  • 3. novembra 2011, 13:05
  • Autor:MsP Hlohovec/ar

HLOHOVEC – Hlohoveckí mestskí policajti zachránili v sobotu 29. októbra život mladíkovi, ktorý chcel skočiť z mosta do Váhu. V poslednej chvíli ho zachytili za ruku a stiahli späť za zábradlie.

Hlohoveckí policajti spozorovali v nočných hodinách muža, ako prelieza zábradlie cestného mosta v miestnej časti Šulekovo. Okamžite zastavili auto. "K neznámemu mužovi priskočil veliteľ hliadky Pavol Oravec a zachytil ho za ruku už na druhej strane zábradlia. Stiahol ho späť ponad zábradlie na chodník, pričom mu v tom pomáhal aj druhý člen hliadky Peter Hinca," uviedol náčelník MsP Hlohovec Jozef Šoka.

Skokom z mosta sa pokúšal ukončiť život 22-ročný muž z neďalekej obce. Po záchrane sa priznal, že ho život nebaví a chce si ho vziať. Taktiež uviedol, že bol prepustený z práce a že sa lieči na psychiatrickom oddelení. K mužovi bola privolaná rýchla zdravotná  služba.

"V priebehu posledných šiestich rokov naši policajti zachránili tri ľudské životy. Posledný obdobný prípad sa stal v roku 2008  tiež na tomto moste, keď zachránili život žene, ktorá sa opakovane pokúšala skočiť z mosta. V roku 2005 skočil príslušník MsP do rieky za zraneným mužom, ktorý bol v bezvedomí. Vytiahol ho a podarilo sa mu ho oživiť," dodal J. Šoka.   

Obom mestským policajtom odovzdá primátor mesta Hlohovec ocenenie za záchranu ľudského života. Zároveň budú navrhnutí aj na ocenenie za záchranu ľudského života Združeniu náčelníkov obecných a mestských policajtov na novembrovom sneme v Liptovskej Sielnici.

Podobné články: Lipšic odmenil záchrancu samovraha

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava