Súd odročil pojednávanie s vodičom smrtiaceho auta

  • Spravodajstvo
  • 14. októbra 2011, 08:24
  • Autor:sita

PIEŠŤANY – Okresný súd v Piešťanoch vo štvrtok 13. októbra odročil hlavné pojednávanie s Dávidom D., obžalovaným z usmrtenia dvoch dievčat v Dubovanoch a ďalších trestných činov. Obhajca obvineného Martin Kanás poslal súdu tesne pred pojednávaním potvrdenie o svojej práceneschopnosti. Ďalší termín súd stanovil na 4. novembra.

Dávid D. si ešte v septembri vypočul obžalobu z prečinu usmrtenia, ublíženia na zdraví, výtržníctva, krádeže spolupáchateľstvom a nedovolenej výroby a držania omamných látok. V prípade usmrtenia dievčat, drogovej trestnej činnosti a ublíženia na zdraví vyhlásil, že je nevinný. Ešte v máji tohto roka sa pred vyšetrovateľkou k všetkým skutkom z obžaloby priznal a oľutoval ich, neskôr zmenil názor. Odmietol aj dohodu o vine a treste, podľa ktorej by išiel do väzenia na štyri roky.

Školáčky Alicu a Simonu zmietol Dávid. D. z cesty 19. januára popoludní krátko po tom, ako v Dubovanoch v okrese Piešťany vystúpili z autobusu. Simona zomrela počas prevozu do nemocnice, Alicu okamžite operovali, no napriek snahe lekárov tiež zomrela. V dedine už krátko po nehode premiestnili autobusovú zastávku mimo cesty, pribudli tam aj dva merače rýchlosti. Ľudia petíciou žiadali aj spomaľovače na cestu, na tie však nie sú peniaze.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel