Doprava pri Trenčianskych Bohuslaviciach je už plynulá

  • Spravodajstvo
  • 10. októbra 2011, 09:09
  • Autor:sita

BRATISLAVA – Železničná doprava v úseku Trenčianske Bohuslavice – Nové Mesto nad Váhom je už po nehode so žeriavom zabezpečená plynule. Ako uviedla dnes hovorkyňa Železníc SR Martina Pavlíková, po druhej traťovej koľaji sa jazdí obojsmerne, bez obmedzení. Pracovníci ŽSR budú v priebehu dňa naďalej opravovať prvú traťovú koľaj.

„V úseku, kde budú práce prebiehať, bude dočasne znížená rýchlosť vlakov, na dopravu to však bude mať zanedbateľný vplyv,“ uviedla Pavlíková.
  
V nedeľu o 17:25 na železničnom priecestí v Trenčianskych Bohuslaviciach strhlo prechádzajúce nákladné auto – žeriav trakčné vedenie. Auto malo vysunuté zdvíhacie zariadenie, do trakčného vedenia sa podľa Pavlíkovej doslova zamotalo, vyvrátilo stožiar trakčného vedenia a poškodilo rahno priecestného zabezpečovacieho zariadenia. Mimoriadna udalosť sa zaobišla bez zranení, vodič auta bol z udalosti v šoku.

Od 17:25 až takmer do polnoci bola úplne paralyzovaná železničná doprava v úseku Trenčianske Bohuslavice – Nové Mesto nad Váhom. Pracovníci ŽSR prišli okamžite na miesto, práce na odstránení poruchy pokračovali až do skorých ranných hodín. Prvú traťovú koľaj sa podarilo sprejazdniť o 23:35, ale prevádzka je na nej možná len s použitím nezávislej trakcie (dieselové rušne). Druhá traťová koľaj bola daná do prevádzky 2:42. Tu vlaky môžu premávať elektrickou trakciou.

Pre cestujúcu verejnosť bola zabezpečená náhradná autobusová doprava – šesť autobusov, ale vzhľadom na to, že bola nedeľa večer a najfrekventovanejší čas, navyše vlaky boli plne obsadené cestujúcimi, čakanie na presun náhradnou autobusovou dopravou bolo podľa Pavlíkovej dlhší čas.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava