Študenti troch vysokých škôl navrhnú nové Lido

  • Spravodajstvo
  • 5. októbra 2011, 14:49
  • Autor:ip/video: ar

PIEŠŤANY – Študenti z českých Ledníc, z Nitry a Bratislavy si spoločne s pedagógmi troch vysokých škôl sadli k stolom a počítačom, aby navrhli novú podobu Vážskeho ostrova – Lida. Včera si na vypožičaných bicykloch, ktoré sú typickým dopravným prostriedkom pre Piešťany, prešli celý ostrov. Do konca týždňa ich čaká vypracovávanie návrhov a odborné prednášky.

Lido v budúcnosti čakajú zmeny. Možno sa do tejto mestskej rekreačnej časti vráti opäť život, ako to bývalo v minulosti. „Kedysi na Lido ľudia chodili vo veľkom a majú to tu radi. Rozmýšľali sme, čo urobiť na takom nádhernom priestore. A prišli sme na to, že ak tu chceme mať mladých ľudí, bolo by správne aby nám mladí povedali, čo by tu bolo dobré,“ povedala pre webstránku mesta jedna z hlavných organizátorov workshopu Eva Wernerová. 

Spomenula tiež to, že študentom a aj pedagógom sa z pripravených prednášok najviac zapáčil zaujímavý pohľad do histórie Vážskeho ostrova, ktorý ponúkol riaditeľ piešťanského Balneologického múzea Vladimír Krupa. 

Návrhmi tridsiatich študentov sa bude zaoberať odborná porota. Všetky projekty si ľudia budú môcť pozrieť a hodnotiť už 15. októbra na Kolonádovom moste. Následne, v ten istý deň, sa dozvieme meno najúspešnejšieho riešiteľa projektu „prerodu“ Vážskeho ostrova v Piešťanoch. 

V nasledujúcom videu vám študenti porozprávajú nielen o svojich návrhoch.

((myvideo:1))
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava