Šľapky, boxerky či mobilné telefóny – aj to draží Slovenská pošta

  • Spravodajstvo
  • 30. septembra 2011, 13:54
  • Autor:sita/red

PIEŠŤANY/TRNAVA – Nedoručené zásielky z celého Slovenska bude dražiť Slovenská pošta už zajtra o 13.30 hod. v Trnave. Vydražiť si môžete mini pračku, pánske boxerky, hrnce, mobilné telefóny, vysávač, rôzne retiazky či červené šľapky.

V Poštovej ohlasovni a úložni zaevidovali od začiatku tohto roka 73 853 nedoručiteľných zásielok. Z nich bolo najviac obyčajných listov – 60 021, nasledujú doporučené listy – 12 883 a nedoručených balíkov je 949. Dôvodom nedoručenia je buď nesprávne uvedenie adresy alebo nevyzdvihnutie zásielky adresátom. Doporučené zásielky a balíky zostávajú v Poštovej ohlasovni a úložni jeden rok. Ak obsah zásielky je cenný, nie je predmetom listového tajomstva a nebolo možné dodať ho adresátovi ani odosielateľovi, putuje do dražby. Všetky obyčajné listové zásielky sa uschovávajú tri mesiace a následne sa skartujú. Úložňa má tak právo otvoriť bezadresné zásielky, aby zistila adresátov a pokúsila sa im ich doručiť.

Zajtra o 13:30 bude Slovenská pošta v hale Pošty Trnava 2 na Dohnányho 17 dražiť obsah zo 145 zásielok. Medzi predmetmi danými do dražby nájdete okrem spodnej bielizne, kníh či šatstva aj mobilné telefóny, detskú štvorkolku, vysávače, kuchynské hrnce, drogériu a pračku.

Výťažok z predaja znížený o sadzby uloženia a verejnej dražby patrí odosielateľovi. Ak mu ho nemožno vydať, pošta ho uloží na dva roky od predaja zásielky, potom sa výťažok stane príjmom spoločnosti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj