Pali, nikdy nezabudneme!

  • Spravodajstvo
  • 12. septembra 2011, 12:04
  • Autor:sita/ar

PIEŠŤANY – Na hokejovú legendu Pavla Demitru si spomínajú aj fanúšikovia v Piešťanoch. Pietne miesto venované pamiatke jedného z najlepších slovenských hokejistov zriadili pri Zimnom štadióne. Na znak smútku vztýčilo vedenie klubu ŠHK 37 Piešťany na stožiar čiernu vlajku.

Na Pavla Demitru, ktorý zahynul pri leteckej tragédii v ruskom meste Jaroslavľ 7. septembra, si spomínajú vo viacerých mestách na Slovensku. V Piešťanoch vzniklo pietne miesto venované pamiatke jedného z najlepších slovenských hokejistov pri Zimnom štadióne. Sústrasť pozostalým vyjadrilo aj vedenie klubu ŠHK 37 Piešťany. "Prišli sme nielen o jedného z najlepších hokejistov ale hlavne o perfektného človeka, otca, priateľa, ktorý svojím prístupom k povinnostiam a životu bol príkladom a vzorom nielen pre mládež. Gentleman na ľade, aj mimo neho,"uvádza sa na oficiálnej stránke klubu.

Telo Pavla Demitru previezli v nedeľu 11. septembra do Trenčína krátko po 16.30 h. Ešte pred pristátim vrtuľník symbolicky na znak rozlúčky Demitru s mestom preletel ponad Trenčín. Na ploche letiska si Demitru uctili rodinní príslušníci a priatelia. V smútočnom sprievode nechýbali ani hokejisti Marián Gáborík či Marián Hossa či tréner František Hossa. Pri trenčianskom Zimnom štadióne horia stovky sviečok a kahancov. Medzi nimi sa vyníma aj žltomodrý dres piešťanského hokejového klubu ŠHK 37 Piešťany.
Posledná rozlúčka verejnosti s Pavlom Demitrom sa uskutoční vo štvrtok 15. septembra na Zimnom štadióne v Trenčíne. Štadión bude otvorený od 10:00, odtvedy sa bude môcť verejnosť prísť rozlúčiť s Pavlom Demitrom, ktorého rakva bude vystavená na pódiu na ľadovej ploche, prístup bude do 14:00. O 15.00 h sa bude konať rozlúčka, na ktorú sú pozvaní priatelia Pavla Demitru, jeho bývalí spoluhráči, hokejoví funkcionári a verejní predstavitelia.
 
Lietadlo Jak-42 viezlo 7. septembra Pavla Demitru so spoluhráčmi z Lokomotivu Jaroslavľ na zápas do Minska. Krátko po štarte sa však zrútilo. Stroj sa podľa prvých výsledkov vyšetrovania odlepil od zeme až na tráve za dráhou a nenabral potrebnú výšku. Vo vzduchu narazilo do stožiara a zrútilo sa. Pri páde sa rozlomilo na niekoľko kusov. Dnes ráno zomrel aj dvadsaťšesťročný hokejista Alexander Galimov.Po jeho úmrtí stúpol počet obetí leteckého nešťastia už na 44. Jediným žijúcim človekom po havárii je technik Alexander Sizov, ktorý tiež bojuje o život v jednej z moskovských nemocníc.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín