Pre lekárskeho riaditeľa kúpeľov Jánoša je práca koníčkom

  • Spravodajstvo
  • 8. septembra 2011, 11:47
  • Autor:Jana Beňačková/red

PIEŠŤANY – V polovici mája sa novým lekárskym riaditeľom Kúpeľov Piešťany stal MUDr. Marián Jánoš. Skúsenosti v lekárskom i manažérskom smere zbieral vo viacerých renomovaných farmaceutických spoločnostiach. Bol riaditeľom súkromného penziónu pre seniorov a pred príchodom do kúpeľov pracoval na Ministerstve zdravotníctva SR.

Vždy ste sa chceli stať lekárom?

Chcel som sa stať zverolekárom. Odjakživa som mal rád zvieratá. Keď som bol malý, chovali sme doma sovu, sokola, hrdličky, ale aj ježka, o ktorých som sa príkladne staral. Väčšinou som ich doniesol domov zranených a neskôr, keď sa vyliečili, som ich pustil.

Zachránili ste niekedy ľudský život?

Áno, keď som bol mladý. S kamarátom sme našli odpadnutého staršieho pána, ktorý ležal v priekope. Naložili sme ho na káru a odviezli do nemocnice. Dozvedel som sa, že mal mozgovú príhodu. Prežil. Neskôr som dostal verejnú pochvalu od riaditeľa školy. Bol to skvelý pocit.

Aký ste pacient?

Veľmi disciplinovaný. Čo mi povie kolega lekár, to presne dodržiavam.

Ako vnímate prácu v Kúpeľoch Piešťany?

Je to veľká medzinárodná spoločnosť, kde môžem zúročiť skúsenosti z rôznych pozícií, ktoré som v minulosti zastával. Keď som bol riaditeľom senior penziónu, riešil som sťažnosti a naučil som sa vysvetľovať veci tak, aby sa to klientov nedotklo. A stretávam sa s nimi aj v kúpeľoch. Vo farmaceutickom biznise som mal na starosti organizovanie sympózií, prednášok a seminárov. Podieľal som sa na tvorbe stratégií a promo aktivít. Myslím, že tieto skúsenosti takisto nevyjdú nazmar. Lekársky riaditeľ musí byť nielen lekárom ale aj manažérom.

Čo je najťažšie na vašej pozícii?

Nájsť mladú generáciu kúpeľných lekárov, ktorí by nadviazali na doterajšiu úspešnú liečbu našich klientov.

Viac o živote i plánoch Mariána Jánoša sa dočítate v pripravovanom vydaní Piešťanského týždňa, ktoré vyjde 13. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel