Mestskú knižnicu „prezlečú“ za 700-tisíc eur

  • Spravodajstvo
  • 26. augusta 2011, 16:02
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Onedlho by sa malo začať s rekonštrukciou ďalšej mestskej budovy – knižnice. Podľa informácií z radnice odovzdanie staveniska dodávateľovi prác je navrhnuté na 5. septembra. Pravdepodobne o šesť mesiacov by sme mali mať vynovenú knižnicu, náklady budú viac ako 700-tisíc eur.

„Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka preskúmalo dokumentáciu verejného obstarávania na dodávateľa stavby. K tomuto procesu nemalo žiadne námietky a vydalo pokyn na uzavretie zmluvy s víťazom súťaže. Zmluva s dodávateľom je v súčasnosti už podpísaná," povedala vedúca odboru správy Mestského úradu v Piešťanoch Eva Pobjecká. Podľa nej harmonogram vykonávaných prác bude radnica konzultovať s vedením knižnice. Následne budú informovať čitateľov a návštevníkov o prípadných obmedzeniach.
„Budeme sa snažiť, aby činnosť knižnice bola obmedzená iba v nevyhnutnej miere," dopĺňa vedúca odboru správy.

Začať s obnovou by sa malo už začiatkom septembra a rekonštrukcia v prípade priaznivých podmienok bude trvať polovicu roka. V zimných mesiacoch dodávateľ stavebné práce preruší, keď teplota klesne pod päť stupňov Celzia. „Začneme pravdepodobne so strechou a práce budú pokračovať výmenou presklených stien, rekonštrukciou kotolne a zateplením fasády," pokračuje E. Pobjecká.

Celková cena diela je stanovená na viac ako 705-tisíc eur, z toho oprávnené náklady predstavujú 402-tisíc. Tie sú zastrešené z grantu Európskej únie. Neoprávnené náklady, ktoré pôjdu z úverových prostriedkov mesta, sú vyčíslené na takmer 303-tisíc eur. V rámci rekonštrukcie mestskej knižnice pracovníci radnice počítali aj s vybudovaním výťahu pre imobilných občanov. „Realizáciu výťahu zaplatíme z prostriedkov mesta. Túto súčasť rekonštrukcie budeme realizovať súbežne s ostatnými prácami. Momentálne pripravujeme verejné obstaranie dodávateľa," uzatvára Eva Pobjecká. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava