Prejdeme sa v novembri pod vynovenou Kolonádou?

  • Spravodajstvo
  • 15. augusta 2011, 08:18
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Piešťanci, ale aj turisti sa s obľubou už desaťročia prechádzajú pod známou kúpeľnou kolonádou. Tú však dlhý čas „zdobia“ nielen ošarpané piliere, ktoré sú oblepené potrhanými zdrapmi plagátov. Architektonická pamiatka má tiež problémy so zatekaním či poškodenou dlažbou. V mestskom rozpočte na tieto opravy vyhradili radní finančnú čiastku vo výške 120-tisíc eur. Koncom augusta by sa mala uskutočniť elektronická aukcia a mali by sme poznať meno dodávateľa realizačných prác.

„Kolonáda nie je vizuálne v dobrom stave. Na niektorých miestach zateká, je tam obnažená výstuž, spadnuté omietky, porušené obklady na stĺpoch a dlažba si tiež vyžaduje opravu. Je to však pamiatková zóna. Pri spracovávaní dokumentácie sme sa opierali o názor odborníkov, ktorí zamietli zásadné zmeny. Z toho dôvodu musíme pri prestavbe zachovať pôvodnú funkciu a tiež by mali byť použité pôvodné materiály," povedala približne pred rokom vedúca odboru správy Mestského úradu v Piešťanoch Eva Pobjecká, keď bola pôvodne naplánovaná rekonštrukcia Kolonády.

Podľa informácií z radnice rekonštrukcia síce bola avizovaná už pred rokom, no vzhľadom na
problémy s financovaním, investíciu presunuli na tento rok. Opravy na Kolonáde budú totiž hradené vyslovene z prostriedkov mesta.

Koncom júla uverejnila piešťanská radnica výzvu na predkladanie ponúk na stavebné práce rekonštrukcie Kolonády. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 17. augusta. „Predpokladáme, že elektronická aukcia by mohla prebehnúť už 23. augusta a z nej by mal byť známy dodávateľ stavebných prác. Následne by sme chceli, aby do 10. septembra bola uzatvorená zmluva a mohlo sa začať s prácami," hovorí E. Pobjecká. Rekonštrukcia tejto pamiatky by podľa podmienok radnice mala trvať 75 dní od podpisu zmluvy. To by znamenalo, že v novembri by sme sa mohli prejsť pod vynovenou Kolonádou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav