Kúpaniu na Eve počasie zatiaľ veľmi neprialo…

  • Spravodajstvo
  • 15. augusta 2011, 16:21
  • Autor:

Pólistom začal už tretí mesiac prevádzkovania kúpaliska Eva počas letnej sezóny. Počasie však zavelilo inak a v posledných týždňoch sa sem „trúsilo“ iba malé množstvo ľudí, najmä turistov. Podľa šéfa piešťanských pólistov Ľudovíta Kubána by sezóna na Eve mala trvať do konca septembra. Na letnú prevádzku viac ako sedemdesiatročnej kúpeľnej babičky vyhradili poslanci v rámci dotácií sumu 49-tisíc eur. Aj o tomto sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa, ktorý nájdete v predaji už dnes. Redaktori najčítanejšieho regionálneho týždenníka pracovali aj na nasledujúcich témach.

Hudobné festivaly v našom meste sú tŕňom v oku pre niektorých Piešťancov



Leto v Piešťanoch posledné roky patrí i rozrastajúcemu sa počtu najrôznejších hudobných festivalov. Tento rok už znel hip hop, po meste sa prechádzali punkáči, viacerí boli BeeFree a minulý víkend letisko opäť ožilo skladbami mnohých hudobníkov počas festivalu Grape. Mestská polícia pri akciách podobného typu a veľkosti vždy spolupracuje aj so štátnou políciou. Piešťanskí policajti riešia napríklad sťažnosti obyvateľov mesta na hluk a rušenie nočného pokoja. V tejto činnosti, a nielen počas festivalovej sezóny, by im pomohlo hlavne všeobecne záväzné nariadenie o zákaze pitia alkoholu na verejnosti a zákaze rušenia nočného pokoja, ktoré stále čaká na schválenie. O práci a problémoch počas leta sme sa rozprávali s náčelníkom piešťanskej mestskej polície Marcelom Mihalikom.

Yaro M. Kupčo používa unikátnu technológiu zlatých fotiek na ručnom papieri – Jeho kôpky sena prežijú dvesto rokov



V týchto dňoch sa v Galérii Fontána prezentuje svojou unikátnou tvorbou piešťanský fotograf Yaro M. Kupčo. Jeho výstava je symbolická. Nájdete na nej päťdesiat fotografií z prírody zhotovených na ručnom papieri tónovaných 24 karátovým zlatom. Počet unikátnych diel sa rovná počtu jeho rokov. Svetlo, slnko i dobrú náladu do galérie priniesli Yarovi jeho priatelia zo skupina Slniečko, na bubienky mu zahral Thierry Ebam zo Senegalu a Yarovu tvorbu i jeho prístup k životu lyrizujúco popísal kurátor výstavy Marián Pauer.
 

Najlepších tenisových železničiarov majú vo Francúzsku



Minulý týždeň  boli tenisové dvorce TK Kúpele Piešťany dejiskom ďalšieho významného medzinárodného podujatia. Boli ním v poradí už 19. medzinárodné majstrovstvá USIC v tenise družstiev železničiarov. V konkurencii 14 družstiev z Európy a Indie sa napokon radovali z prvenstva francúzski železničiari.

„Medzinárodný tenisový turnaj železničiarov nie je v Piešťanoch prvou akciou, ktorú sme tu zorganizovali. V minulosti tu už dvakrát bojovali o prvenstvo volejbalisti a raz aj šachisti. Piešťany nám vyhovujú nielen ako útulné kúpeľné mesto, ale aj po dopravnej stránke. Aj preto sa sem radi vraciame,“ prezradil nám predseda organizačného výboru tenisového turnaja železničiarov v Piešťanoch František Zaparaník.

Bude Martina Moravcová štartovať šiestykrát pod olympijskými kruhmi?



Najlepšia slovenská plavkyňa a držiteľka mnohých ocenení Martina Moravcová v týchto dňoch sa intenzívne venuje mladým plaveckým talentom. Okrem toho uvažuje o účasti na svojej šiestej olympiáde a pomaly začína s prípravou na kvalifikáciu. Ako sama povedala, popri materských povinnostiach je to naozaj náročné. No fakt, že doteraz žiaden plavec či slovenský športovec neabsolvoval šesť účastí pod olympijskými kruhmi, ju posúva stále dopredu.

Momentálne vám všetko čas zaberá letný plavecký kemp tu v Piešťanoch. Ako hodnotíte jeho druhý ročník?

– Veľmi ma teší, že aj vďaka Nadácii Poštovej banky sa podarilo kemp opäť zorganizovať. Minulý rok sme boli úžasná partia a množstvo detí sa znovu prihlásilo. Kemp sme rozdelili na tri časti od najmladších po tých najstarších. Máme tu približne stopäťdesiat detí z celého Slovenska a najstarší majú okolo 14-15 rokov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina